Cazuri şocante de copii abuzaţi, în Prahova, în ultimele luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru copii au fost abuzaţi sexual în judeţul Prahova, de la începutul anului. Statisticile oficiale arată că numărul total al cazurilor de neglijenţe sau abuzuri înregistrate în 2012 depăşeşte 250. Mai mult de 50 de minori au fost mutaţi în centre de plasament

Pe fondul sărăciei exagerate şi al lipsei de informare, numărul cazurilor de abuzuri asupra minorilor atinge cote îngrijorătoare, în acest an, potrivit datelor oficiale oferite de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Prahova. Consilierii DGASPC spun că multe dintre cazurile de violenţe se petrec după ce unul sau ambii părinţi consumă băuturi alcoolice.

În statistica oficială sunt înregistrate 254 de cazuri de abuzuri sau neglijenţe, în Prahova, în perioada ianuarie - aprilie 2012. În cazul a 50 de copii, a fost vorba de abuz fizic, în 25 de cazuri abuz psihic, patru minori au fost abuzaţi sexual în acest an, iar la 176 dintre sesizări inspectorii au constatat că părinţii îşi neglijaseră copiii.

CITIŢI ŞI:

Prahovean arestat pentru că şi-a violat fiul, de numai 5 ani

Cazuri şocante de abuz din Prahova, raportate la „Telefonul Copilului“

Părăsit de soţie, un prahovean s-a răzbunat abandonându-şi copiii în stradă

Unul dintre cele mai şocante cazuri s-a petrecut în luna martie, când un bărbat de 28 de ani din Boldeşti Scăeni a fost arestat pentru că ar fi violat în mai multe rânduri copilul de nici şase ani al concubinei sale. Bărbatul a supus copilul la orori greu de imaginat și l-a obligat să întrețină raporturi sexuale orale și anale.

Instanța a reținut că, „în perioada ianuarie-martie 2012, în repetate rânduri, inculpatul a constrâns un minor, în vârsta de 5 ani şi 11 luni, să întreţină raporturi sexuale anale şi orale. Inculpatul este concubinul mamei minorului, locuind împreună în oraşul Boldeşti Scăeni, aceasta susţinând că bărbatul ar fi tatăl copilului, fără a figura ca atare în actele de stare civilă". O rudă venită în vizită în ziua de 4 martie 2012 a remarcat leziunile existente pe corpul minorului şi a sesizat telefonic Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Reprezentanţii acestei instituţii l-au preluat pe minor şi l-au internat într-un centru de specialitate. Citiţi AICI mai multe detalii.

Tot în martie, un bărbat din Urlaţi a intrat în atenţie Poliţiei după ce şi-a abandonat copiii de doi, respectiv patru ani, în stradă. Părăsit de soţie, omul s-a dus la casa soacrei, din comuna Iordăcheanu, pentru a-i lăsa pe micuţi la bunica lor, însă femeia a refuzat să îi primească. Nervos, bărbatul a plecat şi i-a lăsat pe cei doi minori lângă curtea soacrei. Citiţi AICI mai multe detalii.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite