Piteşti: UPDATE: Şoferul bătăuş din Mercedes va sta 29 de zile după gratii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bătrân a murit aseară la spitalul din Curtea de Argeş după ce a fost agresat în trafic de un tânăr.

Citiţi şi: A murit după ce l-a călcat combina

Ionuţ Marius Teodoroiu, de 32 de ani, se plimba aseară cu maşina, alături de mai mulţi prieteni prin municipiul Curtea de Argeş. La un momentdat, pe o stradă îngustă, se afla o maşina parcată, din cauza căreia  tânărul nu avea loc să treacă.

După ce l-a semnalizat din faruri pe şoferul care se afla în celălalt autoturism şi l-a claxonat, Ionuţ Marius Teodoroiu s-a enervat la culme şi a coborât. Au urmat o serie de injurii la adresa celuilalt şofer , iar în cele din urmă tânărul recalcitrant l-a lovit pe Gheorghe Coman, de 67 de ani, dându-i un pumn. 

Prietenii lui Ionuţ Teodoroiu au sărit în apărarea celuilalt şofer şi l-au convins pe tânăr să-l lase în pace. Gheorghe Coman a chemat imediat poliţia, însă tânărul şi-a văzut de drum, fiind găsit ulterior într-un bar din oraş.


Când oamenii legii au venit la faţa locului, bătrânului i s-a făcut rău şi a fost transportat de urgenţă la spitalul din Curtea de Argeş, acolo unde a decedat ulterior. 

Poliţiştii au deschis o anchetă pentru a afla dacă bătrânul a murit în urma loviturii primite, iar şoferul, împreună cu ceilalţi martori au fost audiaţi în această dimineaţă de procurori. 

Citeşte şi: Ucigaşul cu BMW, care a spulberat o bunicuţă de 82 de ani, a scăpat de puşcărie

Oamenii legii aşteaptă acum raportul autopsiei, în urma căruia se va stabili cu exactitate cauza decesului. 

UPDATE: În urma audierilor, agresorul a fost eliberat

În urma autopsiei efectuate, au reieşit semne de violenţă, iar medicii au declarat că dacă ar fi trăit, bărbatul ar fi avut nevoie de îngrijiri medicale cel puţin o săptămână.

“Cauza decesului este instalarea unui edem pulmonar masiv pe fondul unor insuficienţe cardiace. Problema care se pune este un semn de violenţă care apare la nivelul gâtului. Este posibil să fie o tentativă de intrare intravenoasă în momentul resuscitării”, a spus dr. Dan Manu, directorul Serviciului de Medicină Legală Argeş.

Pentru a soluţiona ancheta medicală, legiştii au solicitat acte de la Spitalul din Curtea de Argeş care să certifice dacă bărbatul mai suferea şi de alte afecţiuni şi au trimis probe la Institutul de Medicină Legală “Mina Minovici”.


După cinci ore de la incident, şoferul a fost testat cu etilotestul, având o alcoolemie de 0.42 mg. alcool pur în aerul expirat. Ancheta poliţiştilor a mai  scos la iveală faptul că înainte de a-l lovi pe Gheorghe Coman, tânărul mai avusese o altercaţie la un bar din oraş, dându-i un pumn unei alte persoane. Cu toate acestea patronul infirmă că tânărul ar fi făcut scandal.

“Au băut două baterii de vin la mine şi apoi au plecat să facă un grătar. M-am trezit apoi cu poliţia la mine să mă întrebe cine şi de unde sunt tinerii”, a spus patronul barului.

Citeşte şi:  Şmecherul cu BMW riscă 15 ani de închisoare

Şoferul, împreună cu cei doi prieteni şi alţi doi martori au fost audiaţi astăzi de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş.

“Autorul are calitatea de învinuit, dar deocamdată nu se pot lua împotriva lui măsuri preventive”, a spus procurorul Alexandru Petre.

După ce a fost eliberat de procurori, singura declaraţie a lui Ionuţ Marius Teodoroiu a fost: “Sunt nevinovat!”.

Bătrânul locuia singur
Vecinii au numai cuvinte de laudă la adresa lui Gheorghe Coman.

“Era calm şi distractiv. Îi ajuta mereu pe cei cu care se înţelegea bine. Foarte cumsecade, nimeni n-a avut probleme cu el”, spune un vecin al bărbatului.

Bătrânul locuia singur în Curtea de Argeş, era patronul unei covrigării şi avea doi copii: o fată stabilită în străinătate şi un băiat care locuieşte în Călăraşi.

UPDATE: Şoferul bătăuş era atât de beat încât nu-şi aminteşte nimic

"Eram beat criţă şi nu-mi amintesc ce s-a întâmplat". Aceasta este declaraţia bărbatului care a omorât în bătaie un şofer.
Ionuţ Teodoroiu a fost reţinut azi noapte de poliţişti şi în această dimineaţă a fost propus magistraţilor pentru mandat de arestare pentru 29 de zile.

Raportul medicilor legişti a făcut lumină în cazul bătrânului care a murit după ce a fost bătut de Ionuţ Teodoroiu. După ce au strâns toate actele medicale necesare, legiştii au ajuns la concluzia că bătrânul a murit din cauza bătăii primite. Gheorghe Coman le-a povestit poliţiştilor şi medicilor că simte o durere ca o gheară în piept. Medicii spun însă, că la spital s-a prezentat aproape de deces.

“Moartea a fost violentă. Ea s-a datorat unei insuficienţe cardio-circulatorii acute, survenite pe o suferinţă cardiac preexistentă, evidenţiată în fişa medical a medicului de familie. Putem spune că este o legătură de cauzalitate între deces şi traumatism, indirect şi condiţionată. Faptul că a fost lovit i-a putut cauza decesul. Leziunile traumatice de la nivelul gâtului au apărut ca urmare a unei comprimări ale părţilor moi ale gâtului. L-a strâns de gât. Este o cauză care a putut favoriza decesul.”, a precizat dr. Dan Manu, şeful Serviciului de Medicină Legală.


A fost reţinut azi-noapte

După ce în urma audierilor de acum două zile, Ionuţ Teodoroiu a fost eliberat, acesta nu a răsuflat uşurat prea mult timp. Azi-noapte poliţiştii l-au arestat pe tânăr, iar procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş au emis o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore.

Citeşte şi: Un an de la carnagiul din Banat: vitezomanul care a ucis şase oameni savurează libertatea, procesul este blocat la Curtea Supremă


“A fost reţinut în baza aceleiaşi infracţiuni, lovituri cauzatoare de moarte şi astăzi s-ar putea extinde cercetările şi pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice. Am adunat ieri toate actele medicale şi în raport de acestea şi de declaraţiile altor martori a survenit o constatare medico-legală şi a reieşit o legătură de cauzalitate între lovituri şi moarte.”, a declarat în această dimineaţă procurorul de caz, Alexandru Petre.

În această dimineaţă, în jurul orei 09.30, Ionuţ Teodoroiu a fost adus la Parchet unde a fost audiat încă o dată de procuror, iar la ora 10.45 a fost adus în sala de judecată, acolo unde magistraţii Tribunalului Argeş vor decide dacă tânărul va petrece următoarele 29 de zile după gratii.

Era atât de beat încât nu-şi aminteşte nimic

La audieri tânărul le-a declarat procurorilor că nu îşi aminteşte nimic din cele întâmplate.

“Clientul consideră că în acele moment era atât de beat încât nu ştie ce s-a întâmplat. Apreciază că l-a lovit pe bătrân având în vedere declaraţiile celor care îl însoţeau. Nu-şi aduce aminte mare lucru.”, a spus Ion Tufeanu, avocatul şoferului bătăuş.

Marţi noapte, Ionuţ Teodoroiu, de 32 de ani, se afla la volanul unui Mercedes şi după ce băuse mai multe pahare de vin, s-a enervate la culme când un alt şofer, Gheorghe coman, de 67 de ani, şi-a parcat maşina mai în drum, astfel că tânărului I s-a părut că nu are loc să treacă. Aşa că s-a dat jos din maşină şi l-a luat la pumni pe celălalt şofer, care a decedat ulterior la spital.

Şoferul Mercedesului are antecendente penale. În anul 2000 a primit o condamanre de 4 ani pentru furt din care a executat o pedeapsă cu închisoarea de 3 ani şi jumătate. Ionuţ Teodoroiu este căsătorit şi are un copil minor. Se pare că s-a întors de curând din străinătate şi este cunoscut ca fiind o persoană violentă. Acum riscă între 5 şi 15 ani de închisoare pentru fapta sa.

UPDATE: Şoferul din Mercedes va sta următoarele 29 de zile după gratii

În urmă cu câteva minute, judecătorii Tribunalului Argeş au decis ca Ionuţ Marius Teodoroiu aă petreacă următoarele 29 de zile după gratii. Magistaţii au acceptat propunerea procurorilor şi au emis pe numele acestuia un mandat de arestare.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite