Piteşti: Doi poliţişti trimişi în judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisarul şef Alexandru Garaiman, fostul şef al Serviciului de Logistică din Poliţia Argeş şi subcomisarul Cătălin Răban, împreună cu Robert Matei au fost trimişi azi în judecată de procurorii anticorupţie. Cei trei sunt cercetaţi în stare de arest în dosarul privin construirea sediului din Piteşti al Arhivelor Naţionale.


Cei doi poliţişti sunt acuzaţi de luare de mită, abuz în serviciu şi fals intelectual, în timp ce Matei, administratorul firmei constructoare, este acuzat de dare de mită. Complicitate la abuz în serviciu, evaziune fiscală şi fals intelectual.


Procurorii DNA au dovezi conform cărora în perioada 2003-2004 cei doi ofiţeri de poliţie au primit ca mită un autoturism de lux, bunuri şi servicii pentru a atribui nelegal la o licitaţie lucrarea de construcţie a sediului Arhivelor Naţionale firmei Rebob SRL. În plus, conform rechizitoriului DNA Piteşti, aceştia ar fi suplimentat valoarea contractului în mod illegal şi au decontat lucrări care nu au fost executate de constructor, cauzând un prejudiciu Inspectoratului de Poliţie Argeş de 512.183,69 lei.

“În plus, în cursul anului 2006, după efectuarea unui control de către Corpul de Control al Ministrului Administraţiei şi Internelor ce avea ca obiect respectarea legislaţiei privind achiziţiile publice, inculpaţii Garaiman Alexandru şi Matei Constantin Robert au semnat un proces verbal de recepţie a lucrărilor întocmit în fals de Răban Cătălin Laurenţiu, în calitate de diriginte de şantier, pentru a ascunde neregulile descrise mai sus.”, se arată în rechizitoriul DNA.

Citeşte şi:  Şeful de la Logistică din Poliţia Argeş după gratii, pentru mită


Fostul şef de la Logistică este acuzat că ar fi încercat să influenţeze desfăşurarea anchetei.
“Cu ocazia efectuării cercetărilor în prezentul dosar penal, inculpatul Garaiman Alexandru a sustras din arhiva I.P.J. Argeş documente referitoare la corespondenţa dintre I.P.J. Argeş şi Direcţia Naţională Anticorupţie şi Direcţia Generală Anticorupţie din M.A.I. pentru a avea un control asupra datelor existente la dosar şi pentru a-şi construi, astfel, apărarea.”, se mai arată în rechizitoriu.

Citeşte şi: EXCLUSIV Şpagă pentru poliţist: ţiglă şi coteţ pentru câine!
Administratorul firmei Rebob este acuzat, la rândul său, că a întocmit 11 facturi fictive şi un contract de achiziţii de material nereal pentru a justifica în balanţa contabilă banii daţi ca mită şi cei încasaţi pentru lucrările neexecutate. Astfel, firma a prejudiciat bugetul de stat cu 140.674,26 lei, reprezentând TVA şi impozit pe profit.


Ofiţerul Cătălin Răban a inclus informaţii false în declaraţia de avere în legătură cu achiziţia unui teren de 1.898,37 mp.

Pe bunurile celor trei inculpaţi s-a instituit sechestru asigurator.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Argeş, prima înfăţişare în acest process fiind stabilită pentru data de 7 septembrie 2010. Cei trei au fost reţinuţi pe 31 mai, iar pe 1 iunie, magistraţii Tribunalului Argeş au decis arestarea lor preventivă pentru 29 de zile.


Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite