Piteşti: EXCLUSIV Şpagă pentru poliţist: ţiglă şi coteţ pentru câine!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

“Adevărul de Seară” a aflat detalii incredibile din dosarul întocmit de DNA pe numele comisarului-şef de la Lo¬gis¬tică din cadrul IPJ Argeş şi a subalternului său. Cei doi au fost arestaţi la 1 iunie, fiind acuzaţi de luare de mită şi abuz în serviciu. Neregulile se învârt în jurul lucrărilor de reabilitare la sediul Arhivelor Naţionale, construcţie în care s-au investit foarte mulţi bani şi care s-a deteriorat rapid.

Fostul şef al Serviciului Logistică din cadrul IPJ Argeş, Alexandru Garaiman a ajuns în spatele gratiilor pentru ţiglă, instalaţii sanitare şi un coteţ de câine pe care procurorii DNA susţin că le-ar fi primit ca mită de la administratorul firmei care efectua lucrările la sediul Direcţiei Judeţene a Arhivelor Naţionale, SC Rebob SRL.


Cercetările au stabilit că în perioada în care a avut loc licitaţia pentru atribuirea contractului de lucrări la sediul Arhivelor Naţionale, societatea Rebob, patronată de Robert Constantin Matei efectua lucrări la locuinţa lui Garaiman, intervenind astfel un conflict de interese.


“În luna august 2003, inculpatul Constantin Robert Matei a remis cu titlu de mită o cantitate de ţiglă pe care a transportat-o şi a mutat-o la locuinţa în construcţie a inculpatului Alexandru Garaiman, valoarea produsului şi a manoperei fiind stabilită la suma de 164.369.660 lei vechi, iar în primăvara anului 2004, inculpatul Alexandru Garaiman a dispus de serviciile unui salariat al SC Rebob SRL Bradu pentru a executa lucrări în gospodăria acestuia, contravaloarea lucrărilor în sumă de 140.000 lei vechi, fiind suportată de SC Rebob SRL Bradu”, se arată în dosarul DNA. În ceea ce priveşte acuzaţiile plasate în primăvara anului 2004, anchetatorii susţin că ar fi vorba despre lucrări de instalaţii sanitare şi de încălzire şi despre o cuşcă pentru câine. 


Un week-end la mare pentru celălalt poliţist

Per total, lucrările efectuate la locuinţa lui Garaiman ar fi costat mai mult decât suma pe care acesta a plătit-o firmei constructoare, şi anume 55.600 lei, iar diferenţa era plătită prin decontarea unor sume mult mai mari pentru lucrări la sediul Arhivelor Naţionale care erau fie neexecutate, fie executate neconform.


Mai mult, potrivit DNA, în perioada 8-10 august 2003, în timpul lucrărilor de la Arhive, subcomisarul Cătălin Laurenţiu Răban, adjunctul lui Garaiman, a petrecut un week-end la mare alături de administratorul firmei constructoare pentru a favoriza aprobarea deconturilor, valoarea excursiei fiind de 313,60 lei.


Comisarul-şef Alexandru Garaiman, subcomisarul Cătălin Laurenţiu Răban şi Constantin Robert Matei, administratorul firmei Rebob au fost arestaţi la 1 iunie, primii doi fiind acuzaţi de luare de mită şi abuz în serviciu în formă continuată, iar cel din urmă pentru dare de mită, complicitate la abuz în serviciu şi evaziune fiscală.


Materialele folosite erau scumpe şi de slabă calitate

În urma unei expertize tehnice s-a constatat că betonul folosit la construirea clădirii Direcţiei Judeţene a Arhivelor Naţionale Argeş este de o calitate inferioară, fiind afectată structura de rezistenţă. Potrivit procurorilor DNA, valoarea iniţială a contractului a fost suplimentată, în mod nejustificat, cu 444.835 de lei. “Şirul de ilegalităţi a culminat cu momentul recepţiei finale a lucrării care în drept nu s-a realizat nici până în prezent”, se mai arată în dosar.



Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite