UPDATE: Şeful de la Logistică din Poliţia Argeş după gratii, pentru mită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

MAgistraţii Tribunalului Argeş au deciz aseară, târziu că cei doi poliţişti din cadrul IPJ Argeş şi omul de afaceri argeşean îşi vor petrece următoarele 29 de zile în spatele gratiilor, fiind acuzaţi de fapte de corupţie.

Comisarul şef Alexandru Garaiman, şeful Serviciului Logistic din cadrul Inspectoratului de Poliţie Argeş, împreună cu subcomisarul Cătălin Laurenţiu Răban, subordonatul său şi omul de afaceri Constantin Robert Matei, administratorul firmei Rebob Srl din comuna Bradu au primit aseară mandate de arestare pentru 29 de zile, ajungând în spatele gratiilor.


Cei doi poliţişti sunt acuzaţi de procurorii DNA de luare de mită şi abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, iar omul de afaceri este acuzat de dare de mită, complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecinţe deosebit de grave şi evaziune fiscală.

Sediul Arhivelor Naţionale, construit prost şi cu bani mulţi

Reprezentanţii serviciului DNA Piteşti au adunat probe la dosar conform cărora în perioada 2003-2004 cei doi poliţişti au atribuit nelegal un contract de execuţie firmei Rebob SRL Bradu care trebuia să construiască noul sediu al Direcţiei Judeţene a Arhivelor Naţionale Argeş, încălcând legislaţia în domeniul achiziţiilor publice şi au aprobat suplimentarea valorii contractului fără o altă licitaţie publică.

Mai mult cei doi oameni ai legii au acceptat ca plată bunuri şi servicii care nu au fost executate, arată procurorii DNA, prejudiciind interesele IPJ Argeş cu suma de 444.835,2 lei.


Concret, şeful de la Logistică, Alexandru Garaiman a primit de la Constantin Matei, administratorul firmei Rebob SRL bunuri şi servicii în valoare de 60.378, iar Cătălin Răban a primit servicii turistice în valoare de 313 lei.


În plus, pe perioada contractului, administratorului firmei i-au fost decontate de către cei doi poliţişti devize ce cuprind materiale nefolosite şi lucrări neexecutate. Constantin Matei a întocmit documente fictive înregistrate în contabilitatea societăţii pentru banii daţi ca mită şi cei încasaţi din deconturi, prejudiciind bugetul de stat cu 116.736 lei, reprezentând TVA în sumă de 48.682 lei şi impozit pe profit în sumă de 68.054 lei

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite