Piteşti:UPDATE: Doi militari au căzut la datorie în Afganistan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Humvee-ul în care se aflau a explodat. Unitatea Militară Vânătorii de Munte Curtea de Argeş este în doliu după ce doi militari de la Batalionul 33 Manevră au murit în Afganistan în timpul unei misiuni.


Bilanţul militarilor români căzuţi la datorie în Afganistan a ajuns la 15 după ce ieri sergentul major Dan Ciobotaru, de 28 de ani, din Buzău şi caporalul Paul Caracudă, de 36 de ani, din Braşov şi-au pierdut viaţa în Afghanistan.

image

Citiţi şi: Militar buzoian, mort în Afganistan

Tatăl militarului mort în Afganistan:”A murit, săracul, într-un război care nu e al nostru”

Cei doi executau o misiune de luptă pe autostrada A1 Kabul-Kandahar. " La aproximativ 30 de kilometri de Qalat, autovehiculul de tip HUMVEE în care se aflau a fost atacat cu un dispozitiv exploziv improvizat, acţionat de la distanţă. În urma deflagraţiei, cei doi militari şi-au pierdut viaţa", a declarat maiorul Constantin Spânu, purtătorul de cuvânt al MApN.


Militarii făceau parte din Batalionul 33 Manevră Curtea de Argeş şi au fost avansaţi post-mortem la gradul de sublocotenent. Ministrul apărării a propus preşedintelui României ca cei doi să fie decoraţi cu Ordinul Naţional Steaua României în grad de Cavaler, pentru militari, cu însemn de război.


Sergentul major Dan Ciobotaru era angajat al MApN din 2007 şi era necăsătorit. Colegul său, caporalul Paul Caracudă care lucra în armată din 1996, a lăsat în urma sa o soţie şi doi copii îndureraţi. Trupurile neînsufleţite ale celor doi eroi vor fi aduse în ţară zilele următoare.

UPDATE: Unul dintre militarii morţi în Afganistan, instruit la Piteşti


Dan Ciobotariu a absolvit în anul 2007 Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre “BASARAB I” din Piteşti, o instituţie militară de învăţământ postliceal care asigură formarea şi pregătirea profesională a maiştrilor militari şi subofiţerilor necesari Forţelor Terestre, direcţiilor centrale, comandamentelor de armă, serviciilor specializate din structurile centrale. Militarul a urmat aici, timp de şase săptămâni, un curs de formare pe filiera indirectă.


“Când a venit la Piteşti a fost detaşat de la o unitate militară din Predeal. A fost un elev bun, a absolvit cu notă mare, iar după cele 6 săptămâni a fost detaşat la o altă unitate militară să-şi definitiveze studiile”, a declarat maiorul Cătălin Bunescu, purtătorul de cuvânt al Şcolii Militare “Basarab I”.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite