Rezultate finale BAC 2011: Află aici notele după contestaţii din judeţul Neamţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reevaluarea  celor 507 teze  pentru care s-au depus cereri de elevii nemulţumiţi de notare a fost făcută în centrul de corectare de la Bacău. Conducerea ISJ Neamţ crede că recorectare nu va creşte cu mai mult de un procent rata de promovabilitate la sesiunea de bacalaureat din toamnă.

Update ora 18.25 Doar 32 de contestaţii au promit note peste 5

În urma reevaluării celor 507 teze din Neamţ, comisia a admis 152 de contestaţii în baza unei diferenţe de 0,5 puncte faţă de nota iniţială.

Din cele 152 de lucrări, 45 au primit notă mai mare, în timp ce 107 teze au primit note mai mici.    

"Din cele 45 de teze cu note mărite, doar 32 au primit la recorectare notă mai mare de 5. Asta nu înseamnă neapărat că sunt 32 de candidaţi care au promovat examenul de bacalaureat. Situaţia finală pentru sesiunea a doua a examenului o vom avea în această seară, după introducerea datelor în sistemul informatic al Ministerului Educaţiei", a spus Liliana Georgescu, inspector şcolar general adjunct al ISJ Neamţ.

Conform unei prime estimări după recorectarea lucrărilor, procentul final de promovabilitate la sesiunea din august-septembrie la Neamţ nu ar depăşi 22%.

"Mai mult de jumătate din numărul total de contestaţii le-au reprezentat lucrări care primsieră iniţial note foarte mici, între 1,5 şi 3,5. Cea mai mare diferenţă de notare, de 1,2 puncte, a fost înregistrată în şapte situaţii, dar era vorba de teze notate iniţial peste calificativul minim de promovare a probei, respectiv nota 5", a mai precizat inspectorul şcolar adjunct.

-----------------------------

Mai bine de o treime din totalul elevilor care nu au luat notă de trecere la cea de-a doua sesiune de bacalaureat s-a agăţat de ultima şansă de promovare a examenului.

Cele 507 teze ale absolvenţilor de liceu din Neamţ au fost reevaluate în centrul din Bacău, iar astăzi vor fi făcute publice rezultatele şi notele finale ale sesiunii.

Topul liceelor din Neamţ cu promovabilitatea cea mai mare la Bac-ul de toamnă

Rezultate Bac 2011, sesiunea de toamnă: Doar unul din cinci candidaţi din Neamţ a promovat examenul

Cele mai multe cereri de reevaluare s-au înregistrat la matematică, limba română şi geografie. La cea de-a doua sesiune de bacalaureat proncetul de promovare înregistrat în Neamţ a fost de 21%.

„Probabil că, în urma reevaluării tezelor, procentul de promovabilitate va mai creşte, dar nu mai mult de unu, maxim două procente", a spus inspectorul şcolar general adjunct Liliana Georgescu.

Candidat nemţean la BAC: „Nu am mai avut subiecte-capcană la matematică"

12 liceeni din Neamţ au fost daţi afară din examenul de BAC

Judeţul Neamţ este centru de soluţionare a contestaţiilor pentru tezele provenite din judeţele Botoşani, Iaşi şi Suceava. În total, profesorii nemţeni au avut de recorectat circa 1.200 de teze din cele trei judeţe.

Rămâi pe neamt.adevarul.ro pentru a afla notele finale ale sesiunii de toamnă a examenului de Bacalaureat.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite