12 liceeni din Neamţ au fost daţi afară din examenul de BAC Update

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru dintre absolvenţi au fost depistaţi cu telefoane mobile asupra lor, iar cei mai mulţi au fost prinşi în timp ce voiau să se inspire din fiţuici pregătite de acasă. Elevii eliminaţi nu vor mai putea susţine examenul de bacalureat timp de două sesiuni, adică până în vara anului 2013.

Update ora 13.00

Cinci dintre candidaţii examenului debacalaureat au fost prinşi în flagrant de către supraveghetori la Colegiul Tehnic "Ion Creangă" din Târgu Neamţ, iar trei absolvenţi au fost depistaţi că voiau să copieze în timp ce susţineau proba scrisă de limba română la Grupul Şcolar "Vasile Sav" din Roman.

"Au fost eliminaţi din examen pe baza de proces verbal şi documente probatorii. Fiţuicile sau telefonul mobil găsite asupra lor au constituit probe pentru a fi eliminaţi. Simpla deţinere a telefonului mobil este un motiv de eliminare, în condiţiile în care regulamentul de organizare prevede ca acest tip de aparat să fie lăsat la intrarea în centrul de examen", a precizat Liliana Georgescu, inspector şcolar general adjunct la ISJ Neamţ.

Şi la celelate centre de examinare au fost depistaţi candidaţi care au încălcat regulamentul de examen şi au pierdut astfel şansa de a obţine diploma de Bacalaureat. Doi elevi au fost eliminaţi la Colegiul "Petru Poni" din Roman, iar alţi doi au fost prinşi cu fiţuici sau telefon mobil asupra lor în centrele de examinare organizate la Colegiul Tehnic de Transporturi şi Colegiul Tehnic "Gheorghe Cartianu", ambele din Piatra Neamţ.

La proba de astăzi susţinută la limba română s-au înscris în Neamţ 1323 de absolvenţi, restanţieri la sesiunea din vară, sau din sesiunile anilor trecuţi.

--------------------

Aspiranții la diploma de Bacalaureat care vor încerca să înșele vigilența examinatorilor și vor fi prinși, riscă să fie eliminați și să nu mai aibă posibilitatea să reia probele timp de doi ani.

În weekend, la sediul Inspectoratului Școlar au avut loc sesiuni de instruire cu președinții și membrii comisiilor de examinare.

În județ au fost înfiinţate şase centre de examen pentru probele scrise. Trei dintre acestea sunt în Piatra Neamț, două sunt organizate la Roman iar un alt centru de examinare funcționează la Târgu Neamț.

Afisarea rezultatelor se va face duminică, 4 septembrie până la ora 16.00 și în aceeași zi vor putea fi depuse contestațiile. Rezultatele finale vor fi afișate miercuri, 7 septembrie.

Rămâneţi pe neamt.adevarul.ro pentru a vedea în timp real desfăşurarea probelor de la Bacalaureatul din toamnă.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite