Pietrenii se simt victimele şoferilor, chiar şi pe zebră (CAMPANIE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traversarea de la Muzeul de Istorie este considerată nesigură pentru pietoni
Traversarea de la Muzeul de Istorie este considerată nesigură pentru pietoni

Pietrenii care trebuie traverseze zonele cu circulaţie intensă din oraş au parte de claxoane, sau sunt zoriţi de şoferii grăbiţi.  

Citeşte şi: Mitul "femeile, pericol în trafic", contrazis de realitate

Motocicliştii, puşi la zid de şoferi şi pietoni

În acest an, reparaţiile stradale în cartierul Dărmăneşti au condus la oprirea şi repornirea semafoarelor în mod repetat, iar pietonii s-au simţit puşi în pericol chiar şi pe zebră.

„Când semafoarele nu funcţionează, şoferii uită că mai sunt şi traversările. Mulţi nu reduc viteza şi rişti să fii spulberat de maşină", se plânge pietreanul Gheorghe Nedelcu. Nu-i mai puţin adevărat că şi conducătorii auto îi reclamă pe cei care nu se asigură înainte de a traversa strada.

Citeşte şi: Microbuzele arhipline, reclamate de pietreni

Taximetriştii se cred regii şoselelor

„Doar pentru că e marcată traversarea şi cred că au numai drepturi, unii nici nu se mai uită şi te trezeşti cu ei pe capotă", spune şoferul Marian Veleşcu.

Şoferii şi pietonii se au ca şoarecele şi pisica

Intoleranţa între cele două categorii de participanţi la trafic a produs în acest an 21 de accidente grave în care au fost implicaţi pietoni. Poliţiştii spun că principala cauză o reprezintă neacrodarea de prioritate de către şoferi. Sunt însă şi situaţii în care pietonii nu se asigură, sau traversează în fugă prin loc nepermis.

Citeşte şi: Şoferii, stăpâni pe străzile din Piatra Neamţ

„Acolo unde există marcaj, e mai greu de demonstrat că vina aparţine exclusiv pietonului care nu s-a asigurat. Cum şoferul e obligat să reducă viteza în preajma traversării, cauza accidentului se înregistrează statistic tot la neacordarea de prioritate", spune inspectorul principal Cătălina Bădeanu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ.

Cel mai grav accident produs în acest an  s-a petrecut în urmă cu două luni, când un pietrean care circula pe trotuar a fost spulberat de o maşină scăpată de sub control.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite