Neamţ: „Taximetriştii se cred regii şoselelor“ (Campanie)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pietrenii care aleg să meargă cu taxiul trebuie să ceară bon fiscal pentru eventuale reclamaţii
Pietrenii care aleg să meargă cu taxiul trebuie să ceară bon fiscal pentru eventuale reclamaţii

Viteza şi neseriozitatea sunt cele mai frecvente reclamaţii care îi vizează pe taximetrişti.

Cele mai multe nemulţumiri vizavi de taximetrişti au legătură cu comportamentul lor în trafic. Atât ceilalţi şoferi, cât şi clienţii îi reclamă pentru modul în care circulă prin oraş. „Se cred «regii şoselelor» şi merg fără să-i respecte şi pe ceilalţi. Îţi taie calea fără să semnalizeze şi nu le poţi bate obrazul că rişti să-ţi facă probleme“ spune Nicolae Murariu. Alţi şoferi susţin că zonele în care se poate observa cel mai bine atitudinea şoferilor de taxi sunt intersecţiile cu sens giratoriu. „Ei sunt primii care intră în intersecţie şi trebuie să le cedezi trecerea pentru că altfel rişti să-i tamponezi şi eşti bun de plată“, povesteşte Marin Tapalagă.

Curse scurtate şi fără bon fiscal
Atunci când sunt întrebaţi, taximetriştii aruncă însă vina pe colegi. „Cei cu maşini puternice deranjează şi încurcă traficul, nu noi. Noaptea prefer să nu ies pe traseu pentru că risc să dau de clienţi băuţi şi cu chef de scandal“, declară Ioan Nistor, taximetrist cu vechime din oraş.

Taximetriştii nu sunt expuşi doar criticilor din trafic, ci şi reclamaţiilor clienţilor. În ultimul timp, la Oficiul pentru Protecţia Consumatorilor (OPC) au ajuns zece sesizări legate de această activitate.

„Ponderea cea mai mare o constituie nerespectarea obligaţiei şoferului de taxi de a elibera bon fiscal clientului. Oamenii mai reclamă că nu li se onorează comenzile sau că şoferul a refuzat călătoria pe motiv că traseul era prea scurt“, a explicat Nicoleta Nica, şeful Oficiului pentru Protecţia Consumatorilor.

Inspectorii reuşesc să demonstreze vinovăţia taximetriştilor doar dacă reclamaţiile sunt însoţite şi de datele de identificare ale maşinii. „Legal este şi obligaţia clientului de a solicita bon fiscal“, precizează şeful OPC. Cazurile reclamate de pietreni sunt confirmate şi de Poliţia Comunitară.

„Recent am avut un caz cu un părinte care şi-a trimis copilul la şcoală cu taxiul. În loc să-l ducă de pe Calea Romanului la Şcoala 10, şoferul i-a luat banii şi l-a lăsat în zona Gostat. Reclamaţia părintelui a fost probată şi am amendat şoferul cu 1.000 de lei“, spune Dumitru Crăescu, şeful Poliţiei Locale.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite