Neamţ: Microbuzele arhipline, reclamate de pietreni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pietrenii se plâng de condiţiile oferite în microbuzele pentru transport de persoane
Pietrenii se plâng de condiţiile oferite în microbuzele pentru transport de persoane

Cei mai mulţi călători sunt nemulţumiţi de faptul că trebuie să aştepte în staţii zeci de minute şi că nu primesc bilete. Oamenii au sesizat neregulile din trafic atât la Primărie, cât şi la Oficiul pentru Protecţia Consumatorilor.

"Taximetriştii se cred regii şoselelor"

Şoferii, stâpânii pe străzile din Piatra Neamţ

Aglomeraţie, zeci de minute de aşteptare în staţii, trasee nerespectate şi bilete plătite fără a fi eliberate. Acestea sunt nemulţumirile pietrenilor care circulă zilnic cu mijloacele de transport în comun. „Cu troleul e mai bine că-ţi cumperi bilet şi-l şi primeşti. Mai mult, nu e nici aşa de aglomerat, însă circulă mult mai rar, mai greu şi nici nu ajunge în toate zonele. Cu microbuzul e jale, dar nu avem ce să facem“, ridică din umeri Ramona Oancea, care merge zilnic pe traseul  Precista-zona 1 Mai.


Edilii oferă prea puţine soluţii


Tot de drumul cu microbuzul se plânge şi Toader Postolache, care aşteaptă şi câte 20 de minute în staţie pentru a ajunge la serviciu. „Eu stau în Precista şi lucrez în Dărmăneşti. La ora 7.00 trebuie să fiu la serviciu, aşa că mă duc de la 6.20 în staţie ca să fiu sigur că găsesc ceva ca să ajung la timp. Mie-mi decontează transportul de la serviciu, dar pentru asta trebuie să am bilete. Mai ales la prânz, când maşina e arhiplină uită să mi-l mai dea, deşi îl plătesc“, se plânge pietreanul.

Când sunt întrebaţi, şoferii păstrează tăcerea, însă nu şi în faţa celor care sunt în măsură să-i sancţioneze. În prima săptămână din luna octombrie, poliţiştii comunitari au aplicat transportatorilor din oraş şase amenzi, în valoare de 1.600 de lei. Una a fost pentru oprirea în alte staţii decât cele prevăzute în grafic, iar alte două pentru neprezentarea documentelor prevăzute de lege.


„Am făcut verificări în ultima perioadă pe liniile de transport în comun şi am constatat că şoferii de microbuze de multe ori ignoră orele de plecare de la capăt de linie, traseul pe care trebuie să-l urmeze şi supraaglomerează maşinile“, a declarat Dumitru Crăescu, şeful Poliţiei Comunitare Piatra Neamţ.


Nemulţumirile călătorilor au ajuns şi la cei de la Oficiul pentru Protecţia Consumatorilor (OPC), însă rezolvarea de multe ori este imposibilă deoarece plângerile sunt greu de probat. „Am primit o singură sesizare în acest an cu privire la cei care nu eliberează bilete, însă majoritatea pietrenilor se plâng de supraaglomerarea microbuzelor. În această vară, oamenii spuneau că se sufocă în maşini, însă transportatorii află din timp de controale şi se asigură că totul este în regulă, după care revin la vechile obiceiuri“, a spus Nicoleta Nica, purtătorul de cuvânt al OPC Neamţ.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite