Piatra Neamţ: Şedinţe suspendate o oră pe zi la Judecătorie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Magistraţii vor continua sub altă formă protestul început săptămâna trecută
Magistraţii vor continua sub altă formă protestul început săptămâna trecută

Protestul magistraţilor pietreni va continua sub această formă până va fi definitivată forma finală a legii salarizării unitare

Citeşte şi: Judecătoria Piatra Neamţ, prima din ţară care anunţă proteste

Protestul judecătorilor a continuat în prezenţa secretarului de stat

Activitatea de la Judecătoria Piatra Neamţ va fi întreruptă în fiecare zi între ora 11.00 şi 12.00.

„Întreruperea activităţii câte o oră pe zi este valabilă până când vor apărea formele finale la legea salarizării unitare şi a răspunderii magistraţilor". , spune Cătălin Mormoe, preşedintele Judecătoriei Piatra Neamţ.  

Principala cerinţă a magistraţilor de la Piatra Neamţeste ca Legea salarizării bugetarilor să precizeze că, de la 1 ianuarie 2011, veniturile personalului din sistemul judiciar nu vor fi mai mici decât cele din luna iunie 2010.

"În cazul în care prevederile lor nu vor fi favorabile, vom întrerupe activitatea şi nu se vor mai judeca decât cauzele urgente, cele cu arestaţi sau alte măsuri  preventive", mai spune preşedintele Judecătoriei.

Judecătorii pietreni mai cer ca răspunderea materială a magistraţilor să nu fie extinsă la noi situaţii, prin modificarea statutului judecătorilor şi procurorilor. O a treia revendicare este ca gestiunea bugetul instanţelor să treacă de la Ministerul Justiţiei la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, de la 1 iunie 2011, aşa cum prevede o lege din 2004.

Primul semnal al protestelor a fost dat joi, 21 octombrie, atunci când magistraţii de la Judecătoria Piatra Neamţ au suspendat activitatea pe durata întregii zile.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite