Piatra Neamţ: Protestul judecătorilor a continuat în prezenţa secretarului de stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lidia Barac a afirmat că justiţia nu trebuie să fie o iniţiatoare de convulsii sociale
Lidia Barac a afirmat că justiţia nu trebuie să fie o iniţiatoare de convulsii sociale

Prezenţa la Piatra Neamţ a secretar de stat din Ministerul Justiţiei Lidia Barac nu a convins judecătorii şi nici personalul auxiliar şi de specialitate să întrerupă protestul de astăzi.

Toate cele patru complete de judecată amână, astăzi, procesele avute pe rol, iar arhiva refuză să lucreze cu publicul. Natalia Toader (60 de ani) a venit tocmai de la Asău, judeţul Bacău, să ia de la Arhivă hotărârea unui proces, dar a fost nevoită să facă cale întoarsă. „Am venit să văd ce sentinţă am primit într-un proces legat de spargerea apartamentului fiului meu din Piatra Neamţ. Va trebui să aştept decizia prin poştă, pentru că nu am cum să mai vin“, a spus Natalia Toader. Vasile Apetrei a venit din Bistriţa să vadă ce s-a întâmplat cu o plângere făcută în septembrie şi nu a avut cu cine sta de vorbă.

Lidia Bardac a declarat că a aflat de protestul de la Judecătoria Piatra Neamţ din presă şi că i-a lămurit pe judecători că nu au motive să protesteze. „Discuţiile de la masa negocierilor la care am participat personal din partea Minsisterului Justiţiei nu au eşuat“, a declarat Lidia Barac.

Preşedintele Judecătoriei, Cătălin Mormoe, spune însă că afirmaţiile secretarului de stat vor fi verificate. „Secretarul de stat nu ne-a convins să întrerupem protestul. Dumneaei ne-a dat cîteva informaţii care, în principiu, ar fi fost altele decît cele pe care le cunoşteam. Aşa cum am convenit, noi vom verifica aceste informaţii“, a declarat judecătorul Cătălin Mormoe.

Aşa cum a fost stabilit anterior, mâine, judecătorii se vor reuni în adunare generală şi vor decide dacă extind protestul pentru o durată nedeterminată sau doar îl amână până vor primi forma finală a Legii salarizării bugetarilor.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite