Piatra Neamţ: Averea lui Şoric, anchetată de ANI

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul şef al Poliţiei Neamţ, Aurelian Vasea Şoric, a fost audiat la Agenţia Naţională de Integritate.

Instituţia a deschis o anchetă referitoare la averea acumulată în timp ce a deţinut funcţia de primul poliţist al judeţului. Conform unor surse, Şoric a dat o declaraţie în faţa inspectorilor Agenţiei Naţionale de Integritate în legătură cu o proprietate cumpărată în 2006 cu 5.000 de euro. Aceasta a fost ulterior vândută la un preţ de 12 ori mai mare. Autorităţile bănuiesc că în spatele tranzacţiei s-ar afla o altă afacere.

Piatra Neamţ: Şoric trage după el un şef de post de la ţară

Piatra Neamţ: Aurelian Şoric a comis 33 de abateri disciplinare

„Procedura este în curs de desfăşurare şi nu putem face publice detalii decât după terminarea anchetei", a declarat Luana Moilat de la Compartimentul Comunicare al ANI.

Raport MAI: Comisarul Aurelian Şoric a acreditat ideea că Poliţia agreează cămătăria

Aurelian Vasea Şoric a ajuns la comanda IPJ Neamţ în 2006, când s-a întors din cea de-a doua misiune din Kosovo. El a vândut un apartament şi un teren în Iaşi, dar şi-a făcut o vilă şi un cabinet notarial, pentru soţie, la Piatra Neamţ, în vecinătatea vilei lui Gheorghe Mararu.

Conform declaraţiei de avere postate pe site-ul IPJ Neamţ, în anul 2009, Şoric mai deţinea două terenuri în Iaşi şi un autoturism BMW. El a obţinut din salarii 75.400 de lei şi din norma de echipament şi hrană 9.736 de lei, iar soţia lui a avut un cîştig net de 127.726 de lei ca notar.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite