Piatra Neamţ: Şoric trage după el un şef de post de la ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agentul principal Vasile Babău de la Dochia a fost destituit, ieri, pentru declaraţiile făcute în presă împotriva conducerii Poliţiei Române.

Consiliul de Disciplină al Inspectoratului General al Poliţiei Române a decis, ieri, 17 ianuarie, destituirea din Poliţie a agentului principal Vasile Babău, şeful de post din comuna Dochia.

Citeşte şi:
Fostul şef al IPJ Neamţ, dat afară din Poliţie (UPDATE) VIDEO
Şeful IPJ Neamţ, Aurelian Şoric, în relaţii strânse cu interlopul Mararu

Judecarea prealabilă a subofiţerului nemţeană a fost dispusă în urma declaraţiilor publice de susţinere a şefului de atunci al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Neamţ, Aurelian Şoric, în noiembrie 2010, căruia i se ceruse schimbarea din funcţie. „Dacă până la ora 16.00 domnul Fătuloiu nu-şi retrage această solicitare, noi ne dăm cu toţi demisia şi să fie angajaţi mâine alţi 78 de poliţişti“, a spus, atunci, Vasile Babău, în uralele colegilor de la celelalte posturi de poliţie rurale din judeţ.

Singura cale prin care poate fi atacată decizia IGPR este doar a contenciosului administrativ, a precizat comisarul şef Dorel Manole, actualul şef al IPJ Neamţ. „Orice măsură de acest fel, care se finalizează cu  un ordin al ministrului, poate fi contestată numai în contencios administrativ“, a precizat Dorel Manole.

Ordinul de la Bucureşti urmează să sosească la Neamţ, probabil astăzi, iar poliţistul să îşi facă fişa de lichidare. „Îmi pare rău de pierderea unui lucrător, şi am înţeles că Vasile Babău a fost unul bun, dar, ca şi în cazul domnului Şoric, răspunderea este proprie şi personală“, a declarat comisarul şef Manole.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite