Fostul şef al IPJ Neamţ, dat afară din Poliţie (UPDATE) VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
11 ianuarie Aurelian Şoric, fostul şef al IPJ Neamţ, a fost exclus din poliţie
11 ianuarie Aurelian Şoric, fostul şef al IPJ Neamţ, a fost exclus din poliţie

Aurelian Vasea Şoric a fost exclus din Ministerul Administraţiei şi Internelor. Fostului şef al IPJ Neamţ i s-au imputat 33 de abateri disciplinare legate de activitatea profesională.

16.30 Liderul de sindicat SNPPC, surprins de decizia MAI.

"Speram să nu fie o măsură atât de radicală şi credeam că rămâne în sistem. Decizia înseamnă că Aurelian Vasea Şoric nu va mai face parte din cadrele Poliţiei. Probabil că cele 33 de abateri sunt cele descoperite în timpul verificărilor efectuate de Corpul de Control al Ministrului de Interne în urmă cu două luni la IPJ Neamţ", a declarat agentul principal Neculai Isache, liderul Biroului Teritorial Neamţ al SNPPC.

Miercuri, 12 ianuarie va fi rândul agentului Ermil Paraschiv, şeful postului de poliţie Podoleni, să meargă la Bucureşti, unde va fi audiat de Comisia de Disciplină a IGPR.

"Îi vom acorda asistenţă juridică pentru că ne-a cerut sprijinul", a mai spus liderul SNPPC.

15.45 Ministrul Traian Igaş a aprobat propunerea de excludere a lui Şoric din MAI. „Este păcat că întâlnim astfel de situaţii. Vă asigur că nu vom manifesta înţelegere faţă de poliţiştii care pot comite astfel de fapte. Propunerea Consiliului superior de disciplină a fost înaintată la MAI, ministrul Igaş a aprobat-o, iar asta înseamnă destituirea domnului comisar şef în rezervă Vasea Şoric", a mai spus şeful IGPR. Acesta a menţionat că nu a fost sesizat Parchetul pentru că nu au fost indentificate fapte de natură penală.  

Piatra Neamţ: Aurelian Vasea Şoric plânge de mila interlopului ucis

Şeful IPJ Neamţ, Aurelian Şoric, în relaţii strânse cu interlopul Mararu

Iaşi: Interlopul Gheorghiţă Mararu, împuşcat la Neamţ, a fost implicat în mai multe scandaluri alături de naşul său Vasile Rodideal (Interceptări)

15.30 „Am identificat 33 de abateri disciplinare legate de activitatea profesională care a lăsat de dorit şi  până la prezentarea eronată în faţa mass-media a unor concepte poliţieneşti eronate şi care au creat o imagine subiectiv-negativă a Poliţiei. Faptele disciplinare ale comisarului şef au fost încadrate ca fiind comportament necorespunzător în familie şi societate care au adus atingere statutului poliţistului", a spus Liviu Popa, şeful IGPR.

VEZI CONFERINŢA DE PRESĂ ÎN CARE CHESTORUL LIVIU POPA ANUNŢĂ EXCLUDEREA DIN POLIŢIE A COMISARULUI ŞEF AURELIAN ŞORIC

15.00 Fostul şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Neamţ, Vasea Şoric, a fost exclus din Poliţie. Decizia a fost luată după finalizarea anchetei interne din cadrul MAI.

Şoric a intrat în atenţia superiorilor după ce a luat apărarea interlopului Gheorghe Mararu, ucis în noiembrie într-o cafenea din centrul oraşului.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite