Cazurile cu autori necunoscuți care atârnă în dosarele anchetatorilor din Neamț FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nouă crime comise în Neamț în ultimii 15 ani sunt greu de soluționat pentru oamenii legii care înregistrează dosarele cu „autor necunoscut". Peste șapte luni, cel care i-a luat viața unei tinere de 21 de ani din comuna Săvinești va scăpa de răspunderea penală.

Cea mai veche faptă rămasă nepedepsită este uciderea Brândușei Tofan, o tânără de 21 de ani, din Săvinești. Pe 29 octombrie 1997 trupul fetei a fost găsit într-o baltă de sânge în halta Săvinești, victima fiind ucisă cu cinci lovituri de cuțit. Prietenul fetei, unul din suspecți nu a putut fi dovedit. Dacă nu va fi găsit până în luna octombrie a acestui an, ucigașul va rămâne liber, chinuit doar de propria conștiință pentru păcatul de moarte făcut. 

O altă crimă nerezolvată care se apropie de termenul de prescriere este cea comisă în octombrie 1999, atunci când Ștefan Enache, un  bătrân de 74 de ani din satul Pâncești, comuna Poienari, a fost ucis cu mai multe lovituri de topor aplicate în piept.

„Toate cele nouă cazuri au fost declinate spre competentă soluționare Parchetului, procurorul de caz fiind cel care conduce ancheta", spune subcomisarul Cătălina Bădeanu, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț.

Piatra Neamț, orașul cu incendieri și jafuri misterioase 

Tot cu autor necunoscut sunt și incendierile comise în ultimul an în municipiul Piatra Neamț. Nici până la această dată, ancheta polițiștilor nu a avut ca rezultat descoperirea piromanilor care au aprins, după un tipic mafiot, magazinul Onym Center (13 noiembrie 2010) și localul Paris Cafe (9/10 ianuarie 2011).

Magazinul Onym din buricul târgului, făcut scrum

Cafeneaua proprietarei de la Onym, incendiată în miez de noapte

De un an datează și cazurile neelucidate ale incendierii jeep-ul Touareg, proprietatea lui Vasile Chirilă (16/17 ianuarie 2011), sau aprinderea cu un cocktail Molotov a notariatului Cristinei Șoric, soția fostului șef al Poliției Neamț, Aurelian Vasea Șoric (9 noiembrie 2011).

Limuzina făcută scrum aparţine unui apropiat al familiei Mararu

Cabinetul notarial al familiei Șoric incendiat cu un cocktail Molotov

Alte două cazuri rămase nesoluționate de anchetatori sunt jafurile de la casa de pariuri sporive Stanleybet din Piața Mihail Kogălniceanu (11 februarie 2010), atunci când s-a reclamat furtul a 4000 de lei după ce casiera ar fi fost amenințată de o persoană cu un cuțit, sau furtul de la casieria telegondolei (8 august 2011), atunci când a dispărut fără urmă suma de 37.000 de lei, fapta fiind reclamată de casieră.

Jaf armat la casa de pariuri

Jaf de 37.000 de lei la telegondola din Piatra Neamţ

„Dosarele cu autor necunoscut sunt în lucru, nu sunt abandonate", dă asigurări Poliția.

Click pe poze pentru fotogalerie

Dosarul deschis pentru jaful de la telegondolă este cu autor necunoscut

Două din trei fapte cu A.N. sunt furturi

În anul 2011, la nivelul Poliției municipiului Piatra Neamț au fost înregistrate 1490 de fapte cu autor necunoscut, cele mai multe dintre acestea (mai bine de două treimi) fiind furturi din auto și din societăți comerciale. Proporția se respectă și pe primele două luni ale acestui an (209 furturi din totalul de 269 de fapte cu autor necunoscut).

Proporția se respectă și la Roman, unde faptele cu autor necunoscut care predomină sunt tot furturile. Spre deosebire de municipiul reședință de județ, hoții încă neidentificați se orientează să dea lovitura în locuințe și din mașini.

„În zona Roman sunt foarte multe persoane plecate la muncă în comunele din zonă, sau în străinătate, iar locuințele rămân neprotejate perioade mai îndelungate de timp", mai spune subcomisarul Bădeanu.

Rămâi pe neamt.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite