Piatra Neamţ: Cafeneaua proprietarei de la Onym, incendiată în miez de noapte (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe 13 noiembrie 2010, magazinul Onym, al aceleiaşi proprietare, a fost făcut scrum. Suspectul principal de atunci a fost Falău, cel care, pe 14 noiembrie, l-a asasinat pe Gheorghe Mararu într-o cafenea din Piatra Neamţ.

Magazinul Onym din buricul târgului, făcut scrum

Ora 14.30: Vecinii speră ca localul de la parterul blocului să fie închis

„Locuiesc la etajul IV. După miezul nopţii am văzut cum se ridicau scânteile în aer. Ne-am speriat şi am ieşit din casă. Pe casa scării era fum. Am coborât şi am început să batem în uşa celor de la etajul întâi, de deasupra barului", a spus una dintre locatarele din blocul la parterul căruia se află cafeneaua.

Veronica şi Ioan Cucu, cei doi pensionari care locuiesc deasupra localului Paris Cafe, dormeau în momentul producerii incendiului şi au fost treziţi de pompieri. Tâmplăria de termopan de la camera aflată deasupra încăperii de unde a izbucnit incendiul le-a fost distrusă, iar oamenii aşteaptă despăgubirile acum. „Noroc că avem asigurare pe apartament. Când am vorbit dimineaţă cu proprietara, ne-a spus doar că îşi cere scuze în numele criminalului. Nu vreau să mai existe localuri între blocuri, mai bine s-ar face o grădiniţă", a spus Veronica Cucu.

Ora 10.30: Paris Cafe, asigurată pentru 400.000 de euro

Dacă pentru magazinul Onym, proprietara Oana Vicol nu avea încheiată o poliţă de asigurare, cafeneaua era asigurată. „La o primă evaluare, pagubele au fost estimate la aproximativ 70.000 de euro, iar proprietara cafenelei, Oana Vicol, susţine că are o asigurare de 400.000 de euro pentru locaţie", a spus Dorel Manole, şeful IPJ Neamţ.

Ora 10.15: Poliţiştii susţin că au deja un cerc de suspecţi

"Există înregistrări din interiorul barului, iar martorii care ne-au sesizat spun că au văzut o singură persoană care încerca să părăsească zona după izbucnirea incendiului. Avem un cerc de suspecţi şi continuăm ancheta. De această dată nu mai poate fi bănuit Cristian Chilat de incendiere ", a precizat comisarul şef Dorel Manole, şeful Poliţiei Neamţ.

image

Aflată lângă magazinul Onym, care a ars pe 13 noiembrie, cafeneaua Paris Cafe, deţinută tot de Oana Vicol, a fost incendiată în noaptea de 9 spre 10 ianuarie.

image

Incendiatorul a aruncat o sticlă aprinsă prin geamul din spate al barului. „Am fost alertaţi la ora 1.12 noaptea şi s-a intervenit cu doi ofiţeri, 10 subofiţeri şi două autospeciale. Incendiul a fost provocat intenţionat şi a fost pusă în pericol şi siguranţa vecinilor din blocul în care funcţiona cafeneaua", a declarat căpitan Iulian Jugan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Neamţ.

image

Până la intervenţia pompierilor, au fost cuprinse de flăcări întreaga aparatură şi mobilierul din cafenea. „Au ars barul din lemn masiv, canapelele şi fotoliile din interior, instalaţia electrică şi sanitară, tâmplăria termopan, aparatura din bar, casa de marcat şi documentele firmei, centrala termică şi camerele de filmat", a adăugat căpitan Iulian Jugan.

image

Falău, principalul suspect în incendiul de la Onym

Cristian Chilat (Falău),cel care l-a ucis pe Gheorghe Mararu  pe 14 noiembrie, a fost principalul suspect în incendiul care a distrus magazinul Onym pe 13 noiembrie 2010.

Conform informaţiilor furnizate la acea dată de fostul şef al Poliţiei Neamţ, Aurelian Vasea Şoric, „Falău" ar fi executat, cel mai probabil la comandă, incendierea magazinului care era administrat de Magdalena Vicol.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite