Cămătar ucis din răzbunare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghe Mararu (pe targă) s-a stins sub ochii soţiei (în albastru), în faţa cafenelei în care a fost împuşcat
Gheorghe Mararu (pe targă) s-a stins sub ochii soţiei (în albastru), în faţa cafenelei în care a fost împuşcat

Fraţii Gheorghe (32 de ani) şi Bogdan Mararu (36 de ani), doi cunoscuţi cămătari, au fost împuşcaţi ieri în centrul oraşului Piatra Neamţ. Cristian Chilat, autorul atacului, este un fost locotenent al şefului unei grupări interlope rivale, abia eliberat din închisoare.

VIDEO Doi interlopi împuşcaţi în centrul oraşului Piatra Neamţ (UPDATE)

Iaşi: Tiberiu Cristodorescu: "Nu l-a pus nimeni pe Falău să facă aşa ceva. El era disperat"

INTERCEPTARI  Interlopul Gheorghiţă Mararu, împuşcat la Neamţ, a fost implicat în mai multe scandaluri alături de naşul său Vasile Rodideal

Criminalul din Piatra Neamţ, căutat în Constanţa. Poliţiştii au organizat filtre în tot judeţul

Exclusiv: Fiul unuia dintre cei mai de temut interlopi din Brăila, condamnat la opt ani de puşcărie pentru sechestrarea unei fete

Atacul a avut loc ziua în amiaza mare, într-o cafenea cunoscută pentru clienţii interlopi. Fraţii Mararu îşi serveau liniştiţi cafeaua când Cristian Chilat, zis Falău, a intrat în localul plin de clienţi şi s-a îndreptat către cei doi. „Bărbatul a descărcat un încărcător de pistol în ei. A ieşit apoi în grabă, s-a urcat într-un BMW şi a dispărut", a povestit un martor.Gheorghe Mararu a fost practic ciuruit de gloanţele cu calibrul de 9 milimetri. „Avea trei gloanţe în apropierea inimii, o rană în partea dreaptă a toracelui, două plăgi în abdomen, alta în şoldul drept şi un orificiu de ieşire a glonţului în partea stângă a spatelui", a explicat Sorin Ciobanu, de la Spitalul Judeţean. El a murit după o oră de încercări de resuscitare. Fratele lui, Bogdan, a scăpat cu viaţă, dar este internat încă în stare gravă. Sute de poliţişti şi jandarmi au fost mobilizaţi ieri la prânz pentru a-l prinde pe ucigaş, dar până la închiderea ediţiei nu a fost găsit.

Recompensă de un milion de euro

Potrivit unor surse din lumea interlopă, fratele supravieţuitor a promis de pe patul spitalului o recompensă de 1 milion de euro pentru cel care-l va prinde pe Cristian Chilat. De altfel, apropiaţi ai interlopilor împuşcaţi au fost văzuţi ieri după-amiază scotocind pădurile din pasul Tazlău, o trecătoare aflată la 45 de kilometri de Piatra Neamţ. Aceleaşi surse afirmă că motivul crimei se găseşte cu patru ani în urmă, atunci când Falău era locotenent al lui Puiu Mironescu, un alt cămătar influent din oraş, aflat în conflict cu fraţii Mararu, care-i intraseră prea mult în zonele de influenţă.

În noaptea de 8 spre 9 februarie 2006, un Porsche Cayenne, aparţinând bunicului lui Gheorghe Mararu, a luat foc în parcarea Hotelului Central din Piatra Neamţ. Maşina valora 100.000 de euro. O zi mai târziu, asupra lui Mironescu a avut loc un atentat cu focuri de armă. Cămătarul a supravieţuit, deşi a fost atins de două gloanţe. Cazul nu a fost soluţionat de Poliţie nici până astăzi.

Vinovat de incendiere a fost găsit Cristian Chilat, condamnat în 2008 la 3 ani de închisoare pentru distrugere prin incendiere şi pentru port ilegal de armă letală. A fost eliberat acum două luni, pentru bună purtare. Când a ieşit din puşcărie, decăzuse deja din graţiile protectorului Mironescu. El ar fi fost prins de oameni din tabăra lui Mararu, bătut crunt şi pus să jure că nu se va mai apropia de fraţii interlopi.

Cristian Chilat



Bărbatul în vârstă de 40 de ani a fost închis, în 2008, pentru incendierea maşinilor clanului Mararu, în baza probelor ADN descoperite la locul faptei. El a fost eliberat în urmă cu trei luni din puşcărie, pentru bună purtare.

„Era disperat"

Tiberiu Cristodorescu, unul dintre cămătarii ieşeni despre care s-a spus că, în 2005, trebuia să fie asasinat la comanda lui Gheorghe Mararu, crede că ştie ce l-a determinat pe Cristian Chilat să comită gestul extrem. „Când a ieşit Falău din puşcărie, Mararu l-a prins cu nişte oameni, l-au pus în genunchi într-o cafenea, i-a spus să nu se mai apropie de el. Era singur şi disperat şi prea multă minte nu are. Nu s-a ascuns, l-a împuşcat în mijlocul zilei", a explicat interlopul.

s

De asemenea, apropiaţi ai celor două clanuri rivale cred că răzbunarea asupra fraţilor Mararu are legătură şi cu incendiul de la magazinul Onym, spaţiu comercial aflat în centrul oraşului, ars din temelii săptămâna trecută. Proprietarii magazinului de haine cred că incendiul a fost provocat, în colţul din care s-au ridicat flăcările neexistând nicio sursă de foc. „Au spart geamul şi au dat foc.

Noi avem contract cu o firmă de pază şi au sunat ambele alarme, dar nu ştim în cât timp au ajuns aici deoarece magazinul era deja ars în totalitate. Nu am primit ameninţări până acum şi nici nu bănuim pe nimeni", a declarat Magdalena Vicol, administratorul centrului comercial Onym.

Ancheta se va desfăşura sub supravegherea lui Dan Fătuloiu, secretar de stat şi fost şef al Poliţiei Române. El a ajuns ieri la Piatra Neamţ, la câteva ore de la incident, la ordinul lui Traian Igaş, ministrul Administraţiei şi Internelor. „Am mai venit la Piatra Neamţ în 2005, când acest clan Mararu cotropise judeţul Neamţ. Atunci l-am demis pe şeful poliţiei. Vom vedea şi acum ce măsuri se impun", a precizat Fătuloiu.

Conflictele fraţilor Mararu

22 - 23 noiembrie 2005: Un Audi A8, al lui Mararu, a ars în faţa blocului unde locuia proprietarul.

8 - 9 februarie 2006: Un Porsche Cayenne, aparţinând bunicului lui Gheorghe Mararu, a luat foc în parcarea Hotelului Central.

23 - 24 aprilie 2006:
O vilă a lui Bogdan Mararu a fost incendiată. Paguba a fost de aproximativ 300.000 de lei.

9 - 10 mai 2006: Un Mercedes E270, a lui Bogdan Mararu, a luat foc în faţa blocului. Autorul incendiului a fost Chilat, zis Falău.

19 mai 2006: Gheorghe Mararu a anunţat, la un post local de televiziune, că oferă 20.000 de euro recompensă celor care identifică incendiatorii.

16 noiembrie 2009:
Gheorghe Mararu a ajuns la spital bătut bine, în urma unei altercaţii în acelaşi bar, Latino Cafe. Gheorghe Mararu şi Marius Caminschi (26 de ani) s-au luat la bătaie cu patru tineri.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite