Piatra Neamţ: Sancţiuni blânde pentru „aplaudacii“ lui Şoric

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un comisar şef a fost penalizat cu 5% din salariu, iar un şef de post cu mustrare scrisă.

Patru dintre poliţiştii care au intrat în vizorul anchetelor disciplinare declanşate de IGPR îşi află în aceste zile soarta. Primele două sancţiuni decise nu au fost deloc dure nici pentru şeful postului de poliţie Podoleni şi nici pentru comisarul şef Gheorghe Chelaru.

Citeşte şi:

Fostul şef IPJ Neamţ, Vasea Şoric, s-a îmbolnăvit din nou
Fostul şef al IPJ Neamţ, dat afară din Poliţie (UPDATE) VIDEO

Consiliul Superior de Disciplină i-a acordat agentului şef principal Ermil Paraschiv o mustrare scrisă, cea mai blândă pedeapsă, în timp ce pentru comisarul şef Chelaru s-a dispus diminuarea salariului cu 5% pe o perioadă de două luni. „Nu e o sancţiune drastică pentru că ar fi putut fi acordate amânarea ridicării în grad, o sacţiune pecuniară, schimbarea sau, cel mai grav, destituirea din funcţie. Eu spun însă că nu ar fi trebuit să iau nici măcar mustrare”, spune şeful de post de la Podoleni.

În ton cu colegul său, comisarul şef Gheorghe Chelaru spune că sancţiunile sunt nemeritate. „Noi nu am făcut altceva decât să încercăm să reparăm imaginea Inspectoratului de Poliţie a judeţului”, spune Chelaru.
Sindicatul le-a acordat asistenţă juridică

Audierile celor doi poliţişti, membri de sindicat, au durat aproape o zi întreagă. „A fost ca la un proces. Un complet format din trei poliţişti şi un secretar i-au audiat, iar noi i-am apărat. Sancţiunile au fost aplicate în baza probelor din mass media”, spune agentul şef Neculai Isache, liderul SNPPC Neamţ.

Pedepsele propuse se aplică doar după ce sunt aprobate de şeful IGPR. „El poate păstra sancţiunile, sau le poate schimba. Totuşi, eu le consider nemeritate pentru că au fost date în baza  unor reacţii emoţionale ale unor poliţişti cu o activitate profesională de peste 20 de ani”, mai spune Isache. Alţi doi poliţişti nemţeni, agentul Adrian Zaharia şi şeful de post de la Dochia, Vasile Babău îşi vor afla pedepsele până luni, 17 ianuarie.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite