Fostul şef IPJ Neamţ, Vasea Şoric, s-a îmbolnăvit din nou

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aurelian Vasea Şoric, fostul şef al Poliţiei Neamţ, este din nou în concediu medical, astfel că, deocamdată, nu i se poate desface contractul de muncă.

„A prezentat un act din care rezultă că are concediu medical până pe data de 15 ianuarie inclusiv“, a declarat, după-amiază, inspectorul principal Constantin Irina, de la Biroul de Presă al IPJ.

Citeşte şi:
Şoric, destituit la Bucureşti, angajat la Piatra Neamţ
Fostul şef al IPJ Neamţ, dat afară din Poliţie (UPDATE) VIDEO
Piatra Neamţ: Aurelian Vasea Şoric plânge de mila interlopului ucis
Şeful IPJ Neamţ, Aurelian Şoric, în relaţii strânse cu interlopul Mararu

În această situaţie, destituirea lui din Poliţie, deşi efectivă din momentul anunţării ei, se tergiversează puţin. „Destituirea este efectivă din momentul pronunţării ei de către ministrul Constantin Traian Igaş, dar formalităţile legate de desfacerea contractului de muncă vor fi făcute, la Piatra Neamţ, după ce dumnealui vine din concediu medical“, a precizat ofiţerul de la Biroul de Presă al IGPR.

Inspectorul principal Contantin Irina a refuzat să spună de ce boală suferă fostul său şef. „Diagnosticul este o infrmaţie cu caracter persoanal, la care nu am acces şi pe care nu o pot face publică“, a declarat Constantin Irina.

Conform noului şef, comisarul Dorel Manole, destituirea din Poliţie exclude orice posibilitate ca ofiţerului să i se acorde plăţi compensatorii. „Desigur, toată activitatea domnului Şoric din Poliţie va conta pentru calcularea vechimii, dar problema pensionării mi se pare puţin cam prematură, pentru că dumnealui are doar 40 de ani. Cât despre eventuale plăţi compensatorii, categoric nu pot exista“, a declarat Dorel Manole.

Comisarul şef Aurelian Vasea Şoric a avut diverse probleme de sănătate de când a început să fie subiectul a trei cercetări prealabile. Iniţial, nu s-a prezentat la audierile la care a fost citat la minister pe 2 decembrie, când s-a internat, pentru o zi, într-un spital din Iaşi, acuzând probleme de lombosciatică. A fost audiat însă pe 13 decembrie şi, între timp, a beneficiat de mai multe concedii medicale. Surse neoficiale au precizat că după lombosciatică, Şoric are concedii medicale pentru probleme cardiace.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite