Piatra Neamţ: Placă funerară pe locul în care a fost ucis Mararu (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentarea din marmură a unei cărţi deschise a fost montată zilele aceste aproape de locul în care a fost asasinat Gheorghe Mararu de Cristian Chilat, zis Falău.

16.00: Arhitectul şef al oraşului nu este de acord cu placa funerară montată pe spaţiul public

Arhitectul Dan Florea consideră că o astfel de inscripţie ar putea fi montată fără niciun fel de probleme în cafeneaua în care a avut loc asasinatul, dar nu pe spaţiul public. „Am discutat şi cu administratorul oraşului, Bogdan Puşcaşu, şi cu cei de la Disciplina în Construcţii şi nu considerăm că este potrivită o astfel de placă pe spaţiul public. Într-un spaţiu privat nu ar fi nicio problemă, nu ar fi treaba noastră“,  a declarat arhitectul Dan Florea.

Pagini de carte din marmură

Placa este prinsă cu ciment de peretele construcţiei care separă parcarea de trotuarul din faţa cafenelei în care a fost împuşcat interlopul. Pe prima pagină a cărţii din marmură este inscripţionat textul „Mararu Gheorghe Cătălin, † 14.11.2010“, iar pe cealaltă pagină, în jurul unei cruci, „Vei fi mereu în inimile noastre“.

Citeşte şi:

Piatra Neamţ: Altarul lui Mararu ocupă un loc de parcare (VIDEO)

VIDEO Doi interlopi împuşcaţi în centrul oraşului Piatra Neamţ (UPDATE)

Înaintea acestei plăci funerare au fost aprinse câteva candele. „Nu cred că deranjează pe nimeni, deşi aminteşte despre un episod cumplit din viaţa oraşului nostru“, a spus Cristian Moroşanu, un tânăr care locuieşte în apropiere.

Iniţial, familia a făcut un fel de altar din flori în memoria celui ucis pe locul de parcare rezervat conducătorilor auto cu handicap. Ulterior, acesta a fost mutat, după o reclamaţie primită de societatea care administrează parcarea respectivă.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite