Piatra Neamţ: Altarul lui Mararu ocupă un loc de parcare (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Altarul a fost amenajat pe locul destinat persoanelor cu handicap
Altarul a fost amenajat pe locul destinat persoanelor cu handicap

Pe locul rezervat şoferilor cu handicap din faţa cafenelei sunt candele şi flori. Administratorul parcării cu plată a primit deja o reclamaţie.

Locul în care Gheorghe Mararu s-a prăbuşit după ce a fost ciuruit de gloanţe pe 14 noiembrie a rămas marcat creştineşte de membrii familiei cu lumânări şi flori. Parcarea vopsită distinctiv cu albastru şi semnalizată cu indicatorul care dovedeşte că spaţiul este destinat maşinilor conduse de persoane cu dizabilităţi dă şi acum fiori trecătorilor. „De fiecare dată când trec prin zonă simt o strângere de inimă şi zoresc paşii“, spune pietreanca Mariana Dumitru.

„Să parcheze în alt loc“
Pe locul de parcare, pe lângă trandafirii roşii, gladiola albă şi două fire de cale puse într-o vază a fost montată şi o placă inscripţionată „Nu vei fi uitat Gheorghiţă!“. Mesajul de condoleanţe pare să aibă şi conotaţia unei promisiuni pe care apropiaţii interlopului ucis o fac pentru o eventuală răzbunare.

„E normal, e creştineşte să aprinzi o lumânare unde şi-a dat sufletul omul, dar putea să nu ocupe toată parcarea“, e de părere Vasile Lupulescu. Administratorul parcării cu plată spune că a primit deja o reclamaţie telefonică de la o femeie care i-a reproşat că permite ca acel loc să nu mai poată fi folosit din cauza altarului improvizat. „Dacă un şofer cu handicap vrea să parcheze în zonă, are la dispoziţie oricare alt loc cu plată liber din apropiere. Nu va fi sancţionat cu blocarea roţilor sau amendă chiar dacă nu achită tariful pentru parcare“, spune Vilhelm Sfarghie, directorul societăţii Xdata Soft.

În hotărârea de Consiliu Local nr. 200/2005 se precizează că „este interzisă folosirea oricăror dispozitive sau altor mijloace care îngrădesc accesul în locurile de parcare, indiferent de categoria din care fac parte - de reşedinţă, parcare publică cu plată sau fără plată, închiriată instituţiilor de interes public“.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite