Piatra Neamţ: Apele sapă lângă un picior al telegondolei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două surpări de teren au fost adâncite de ploile recente până lângă un picior al telegondolei.

Adrian Breţcanu, care locuieşte pe strada Ion Creangă din Piatra Neamţ, la poalele Muntelui Cozla, a depus o adresă la Primărie în care reclamă faptul că în apropierea primului picior al telegondolei s-au format, din cauza şiroirilor apei de ploaie, două rupturi în mal.

După cum crede pietreanul, continuarea fenomenului de eroziune ar putea pune în pericol stabilitatea piciorului telegondolei. „Ploile de la sfârşitul săptămânii trecute mi-au adus în spatele grădinii sute de tone de mâl, cărat de pe zona defrişată pentru picioarele telegondolei. Cea mai gravă situaţie se întâlneşte la primul stâlp, unde s-au format deja două râpe care se apropie periculos de fundaţie“, a spus Adrian Breţcanu. Conform acestuia, buza unei râpe se află la distanţa de numai trei metri de stâlp, iar cealaltă la circa nouă metri.

CITEŞTE ŞI:

Alertă: Dunărea înghite Faleza şi Insula Mare a Brăilei/FOTOGALERIE

Alertă: Oamenii fug din calea Dunării/Astăzi, fluviul a depăşit cota de pericol! (GALERIE FOTO)

Pericol: Dunărea continuă să crească/ Digul de la Chiscani e pe cale să cedeze!

Torenţii formaţi de şiroirea apei din ploile recente au adus aluviuni atât pe Strada Ion Creangă, cât şi pe cele mai depărtate, cum sunt străzile Ştefan cel Mare sau Petru Rareş. Dimineaţă, angajaţi ai firmei de salubritate lucrau la îndepărtarea pământului de pe asfalt.
Şiroirile de sub traseul telegondolei sunt amplificate de lipsa vegetaţiei. Anul trecut, s-a încercat consolidarea terenului defrişat prin plantarea de puieţi de măceşi, care încă nu produc efecte.

Şeful Serviciului Comunicare din cadrul Primăriei Piatra Neamţ, Gabriel Muraru, ne-a spus că situaţia va fi tratată cu seriozitate. „Vom analiza cazul reclamat de cetăţeanul Adrian Breţcanu şi vom lua măsurile care se impun“, a declarat Gabriel Muraru.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite