Soţia lui Mararu îl vrea mort pe Falău, ucigașul din Cafe Latino

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alina Ionela Mararu a spus în faţa instanţei din Piatra Neamţ că ar trebui reintrodusă în legislaţie pedeapsa capitală. Procurorul şi avocatul familiei Mararu au cerut pedeapsa maximă pentru Cristian Chilat, zis Falău.

Bogdan Mararu, fratele interlopului ucis în centrul oraşului Piatra Neamţ pe 14 noiembrie 2010, susţine că Falău a fost unealta lui Puiu Mironescu, duşman de moarte al lui Gheorghe Mararu.

Pretenții de peste un milion de euro pentru crima din Café Latino

Falău, faţă în faţă cu familia Mararu

"El e un executant, Mironescu i-a procurat arma şi l-a ajutat să comită crima. Tot Mironescu a folosit un program de calculator ca să îi dea lui Falău mesaje de ameninţare şi trecea la expeditor numărul lui Gheorghiţă", a spus ieri fratele victimei, cerând o pedeapsă aspră pentru inculpat, pentru că nu vrem să ajungem să ne facem noi dreptate.
La fel de vehementă a fost şi soţia lui Gheorghe Mararu, care a vorbit de consecinţele grave ale crimei care au vizat atât viaţa copiilor, cât şi a întregii familii. "Cred că va trebui făcut un proiect de lege prin care să se introducă din nou pedeapsa cu moartea pentru acest gen de fapte", a afirmat Alina Ionela Mararu.

A povestit cu lux de amănunte

În timpul audierii lui Cristian Chilat, cei din sală au aflat filmul evenimentelor din ziua asasinatului chiar din gura inculpatului. "Când am intrat în bar masa lui era plină, dar eu nu l-am văzut decât pe Gheorghiţă. Putea să vină cineva să-mi bage un cuţit în spate, că eu tot spre el mă duceam", a spus Falău. Acesta a povestit apoi cum a tras cu pistolul, menţionând însă că dacă ştia că în local sunt şi cei doi copii ai victimei nu ar fi comis crima. "Am tras trei focuri de armă spre masă, după care m-am ascuns după un stâlp şi am mai tras două focuri. Când să ies, Bogdan a răsturnat masa şi a aruncat cu o sticlă spre mine. Am parat lovitura şi atunci s-a dus degetul pe trăgaci. Seara abia am aflat că l-am nimerit şi pe el", a mai declarat Chilat.

El a recunoscut că a mai tras două gloanţe înspre Gheorghiţă, şi-a pus pistolul la şold şi a fugit spre şoseaua de centură. Întrebat unde este arma crimei, Falău a spus că în cartierul 1 Mai şi-a dat seama că nu o mai are şi că, probabil, i-a căzut când fugea.

Instanţa a respins ieri cererea avocatului familiei Mararu de schimbare a încadrării juridice din omor calificat în omor deosebit de grav, care poate fi pedepsit şi cu închisoare pe viaţă. Falău îşi va afla pedeapsa pe 27 iulie, iar dacă instanţa se va orienta spre maximul prevăzut de lege, ucigaşul riscă 25 de ani de detenţie. Prin procedura simplificată, el va beneficia însă de reducerea anilor de condamnare cu o treime.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite