Neamţ: Liceu sub asediu de teama unui bătăuş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ieri dimineaţă, după ora 8.00, paznicul nu îi lăsa nici pe elevii întârziaţi să intre în curtea şcolii
Ieri dimineaţă, după ora 8.00, paznicul nu îi lăsa nici pe elevii întârziaţi să intre în curtea şcolii

Huliganul este fiul vânzătoarei de la magazinul de peste drum. Poarta Grupului Şcolar Economic va fi încuiată pe toată perioada cursurilor.

Tată şi fiu bătuţi crunt la un magazin

Bătăuşul de la Liceul Economic a fost lăsat în libertate

Elevul bătut a venit la liceu cu însoţit de gardă de corp

Decizia aparţine directoarei liceului, Diana Laura Scumpu. Ea a spus că, dacă ar avea un copil şi ar trebui să-l trimită la o şcoală în apropierea căreia umblă în libertate un huligan cu toporul în mână, i-ar fi frică pentru viaţa lui.

Vin cu mâncare de acasă

„Le-am spus elevilor să vină cu pacheţel de mâncare de acasă, pentru că nu vor mai ieşi din curtea şcolii decât în timpul pauzelor de la orele 11.00 şi 15.00. Elevii care ies din liceu pe cont propriu se expun riscului de a fi bătuţi de fiul vânzătoarei de la magazinul de peste drum“, a completat directoarea.

Ieri dimineaţă, după ora 8.00, paznicul liceului nu i-a lăsat în curte nici pe elevii care au întârziat la ore. „I-am explicat paznicului că mai sunt copii care fac naveta şi întârzie, pe care trebuie să-i lase să intre la ore, pentru că altfel sunt în pericol“, a mai spus Diana Laura Scumpu.

Conform acesteia, vor ieşi pe poartă numai elevii care au bilet de voie. „Nu ştiu cât de bună este măsura încuierii porţii, dar pe moment cred că trebuie să-i liniştim pe elevi. Câtă vreme l-am văzut pe bătăuş în libertate, mie mi-ar fi frică să-mi trimit copilul la şcoală“, a încheiat directoarea Scumpu.

Copiilor nu le place că poarta este încuiată. „Nu e corect. Am vrut să merg până la magazin, în pauză, să-mi iau de mâncare, iar paznicul nu mi-a deschis poarta“, a spus Doru Aghache, elev în clasa a IX-a C.

Procurorii l-au lăsat în libertate pe bătăuş

Nici colegii de la alte licee nu cred că e bine ce se întâmplă la Economic. „La noi e libertate totală. Nu avem porţi încuiate şi nici bilete de voie“, a spus Petruţ Ciobanu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Tehnic Forestier.

Măsurile de la Economic au fost luate după ce Alexandru Scutaru (15 ani), elev în clasa a IX-a la Liceul Economic, a fost bătut crunt de Virgil Munteanu (34 de ani), fiul vânzătoarei de la magazinul de peste drum, vinerea trecută.

Chemat telefonic, tatăl adolescentului, Ghiocel Scutaru, a fost şi el agresat cu un spray iritant, după care, înarmat cu un topor, bătăuşul i-a spart maşina. Virgil Munteanu a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, dar procurorii l-au lăsat în libertate.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite