Piatra Neamţ: Update: Bătăuşul de la Liceul Economic a fost lăsat în libertate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii nu l-au mai prezentat la Judecătorie cu propunere de arestare pe Virgil Munteanu (34 de ani), fiul agresiv al vânzătoarei de la magazinul de peste drum de Liceul Economic din Piatra Neamţ.

Singura măsură dispusă împotriva lui este interdicţia de a părăsi localitatea „Tânărul este cercetat în stare de libertate şi are interdicţia de a părăsi localitatea timp de 30 de zile“, a precizat Cătălina Bădeanu, purtător de cuvânt al IPJ Neamţ.


Citeşte şi:
Piatra Neamţ: Tată şi fiu bătuţi crunt la un magazin

Ghiocel Scutaru, tatăl bătut şi el după ce fiul său a fost agresat de Virgil Munteanu, spune că nu ştie ce să mai facă şi cum va mai merge Alexandru la şcoală. „Copilul este foarte speriat, nu ştie dacă va mai putea merge la şcoală sau nu. Vreau doar ca băiatului meu să nu îi fie interzis dreptul la educaţie, pentru că un judecător consideră că un huligan care iese cu toporul în stradă nu este un pericol public“, a declarat, în exclusivitate pentru „Adevărul de seară“,  Ghiocel Scutaru.

Conform acestuia, fiul său a fost lovit peste faţă, luat de cap şi lovit cu genunchiul în piept, izbit de pământ şi călcat cu piciorul pe cap. Acesta a mai precizat că nu doreşte despăgubiri de la Virgil Munteanu, dar că nu înţelege cum poate fi lăsat în libertate bărbatul care nu este la prima violenţă de acest fel. „Nu înţeleg nici cum poate să funcţioneze un astfel de magazin la câţiva metri de şcoală având la vânzare ţigări şi băuturi alcoolice“, a mai declarat Ghiocel Scutaru.

Reamintim că Alexandru Scutaru (15 ani), elev în clasa a IX-a la Grupul Şcolar Liceul Economic-Administrativ Piatra Neamţ, a fost bătut de fiul vânzătoarei magazinului situat peste drum de liceu, care s-a urcat cu picioarele pe el, vineri, în jurul orei 11.00. Chemat telefonic, tatăl adolescentului, Ghiocel Scutaru, a fost şi el agresat, cu un spray iritant, o oră mai târziu, după care, cu un o bâtă, bătăuşul Virgil Munteanu (34 de ani) i-a spart maşina. Pentru că bâta s-a rupt de autoturism, Munteanu a revenit cu un topor. Între timp, tatăl elevului a apucat să sune la Poliţie.
Scenele de violenţă s-au petrecut sub ochii elevilor de la Liceul Economic. Cadrele didactice de la Economic spun că le este frică de bărbatul violent, care oricând poate să le atace cu toporul cu care a distrus maşina. „Este al doilea caz de elev bătut de către acestă persoană de când sunt eu director. Sper ca de data aceasta să se aplice corect legea, pentru că nu este corect ca elevii, dar şi noi, cadrele didactice, să trăim cu teama că putem fi atacate cu toporul cu care a fost distrus autoturismul chiar lângă gardul liceului“, a declarat Diana Laura Scumpu, directoarea Grupului Şcolar Economic-Administrativ Piatra Neamţ.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite