Neamţ: 6.000 de localnici de pe malul Siretului, evacuaţi din calea viiturii (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Debitele au început deja să crească, deşi ultimele calcule făcute de specialiştii prezenţi la faţa locului sunt puţin mai optimiste ca astă noapte.

Citeşte şi:

Neamţ: A început evacuarea persoanelor din calea viiturii de pe Siret

Constanța: Dunărea a inundat orașul Hârșova

„Debitele sunt în uşoară creştere, însă nu vor ajunge la 2.000 de metri cubi pe secundă, aşa cum se prognozase iniţial", a declarat căpitan Iulian Jugan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Mai bine de jumătate din populaţia comunei Doljeşti, cea mai expusă pericolului, a fost deja evacuată, iar echipajele IGSU aşteaptă semnalul de alarmă pentru a evacua şi restul populaţiei.

„Oamenii sunt speriaţi, mai ales cei care au mai trăit coşmarul şi în urmă cu doi ani. Le este greu să-şi părăsească casele, iar noi încercăm pe cât posibil să le fim aproape", a adăugat Iulian Jugan.

Conform prognozelor, viitura pe Siret se va propaga în această dimineaţă, în zonă fiind deja mobilizate toate forţele Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, salariaţi de la Direcţia de Ape, militari şi voluntari pentru consolidarea digurilor.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite