Neamţ: Siretul ameninţă iar cu ieşirea din albie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Până astăzi la ora 16.00, pe râul Siret sunt posibile creşteri de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de atenţie, inundaţii şi pericol, conform avertizării de cod portocaliu emise de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor.

Nivelul râului Siret este foarte crescut în urma ploilor abundente din ultima perioadă, astfel încât există pericolul producerii de inundaţii. Din această cauză, Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis o avertizare hidrologică de nivel cod portocaliu, care prevede că, în perioada 27.06.2010 ora 16.00 – 29.06.2010 ora 16.00, pe râul Siret sunt posibile creşteri de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de atenţie, inundaţii şi pericol.

CITEŞTE ŞI:

Alertă: Dunărea înghite Faleza şi Insula Mare a Brăilei/FOTOGALERIE

Alertă: Oamenii fug din calea Dunării/Astăzi, fluviul a depăşit cota de pericol! (GALERIE FOTO)

Pericol: Dunărea continuă să crească/ Digul de la Chiscani e pe cale să cedeze!

Siretul intră în judeţul Neamţ între comunele Mirceşti şi Tămăşeni, preia întregul debit al râului Moldova la Roman şi continuă curgerea spre Bacău. Apele acestuia au produs inundaţii pe teritoriul judeţului Neamţ în luna iulie 2008, când au fost afectate localităţile Ion Creangă, Horia, Gâdinţi, Sagna, Tămăşeni şi Doljeşti.

Preşedintele Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, prefectul Mihai Archip, a dispus întrunirea în şedinţă extraordinară a comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă din localităţile riverane râului Siret pentru stabilirea măsurilor şi acţiunilor ce se impun a fi adoptate, în scopul gestionării eficiente a situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii. „Autorităţile locale vor institui serviciul de permanenţă la sediul primăriilor şi vor supraveghea permanent, pe durata avertizării, cursul râului Siret, în scopul transmiterii oportune o tuturor informaţiilor referitoare la apariţia modificărilor în evoluţia situaţiei“, a declarat prefectul Mihai Archip.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite