Un singur laborator de analize din oraş a prins fonduri la sfârşitul lunii (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 50 de pietreni au aşteptat, dimineaţă după ora 7.00, la o coadă care se întindea pe mai mult de 10 metri, să prindă rând la analize gratuite, la un centru medical din centrul oraşului.

Citeşte şi:

Piatra Neamţ: Analize medicale, numai cu plată

Bolnavi pasaţi unei autorităţi-fantomă

Pietrenii, amuzaţi de „potera bolnavilor“

„Este singurul loc din oraş în care se mai fac analize gratuite. Am mai fost şi în alte locuri, dar mi s-a spus că trebuie să plătesc“, a spus o femeie care stătea la coadă. „Avem mai mult de jumătate de oră de când stăm şi aşteptăm să deschidă şi să ne vină rândul“, a mai spus o altă femeie.

La Biomedica, pentru finalul lunii nu au existat fonduri pentru analize gratuite iar la Micromedica, astăzi au fost fonduri doar pentru analize medicale gratuite de radiologie. Conform patronului acesteia, Dorel Botez, situaţia a fost creată de incertitudinile legate de contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate pentru luna aprilie.

„Când a expirat contractul cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, nimeni nu a ştiut se întâmplă cu luna aprilie. În ultimul moment s-a afat că mai sunt bani de cheltuit, iar noi mai avem câteva fonduri pentru radiologie", a precizat Dorel Botez de la Micromedica.

Situaţia ar trebui să se normalizeze, pentru câteva zile, începând cu prima zi a lunii mai.  „Dacă se finalizează astăzi încheierea contractelor, de mâine vor avea fonduri toate laboratoarele de analize medicale", a precizat Valerică Frăţilă, şeful Casei de Asigurări de Sănătate Neamţ.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite