Piatra Neamţ: Analize medicale, numai cu plată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Abia în momentul în care se va încheia contractul între Casa de Asigurări de Sănătate şi laboratoarele medicale pacienţii vor putea fi programaţi pentru analize gratuite.

Laboratoarele de analize medicale nu au semnat nici la această dată contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Neamţ, motiv pentru care pacienţii care sunt şi contribuabili la fondul de asigurări de sănătate nu mai pot beneficia nici măcar de analizele gratuite obligatorii.

Până la finele acestei luni, singurii care pot să-şi mai facă testele medicale fără a plăti pentru ele sunt nemţenii care au fost inspiraţi şi şi-au făcut din timp programare la laboratoare. Pentru restul contribuabililor, vestea bună ar putea veni abia în această săptămână, când este programată o întâlnire între reprezentanţii CAS Neamţ şi cei ai laboratoarelor medicale, întâlnire la care se va semna şi contractul între cele două părţi.

Pacienţii, în schimb, nu prea mai au răbdare. „Am fost şi la dentist şi a trebuit să plătesc totul pentru că se epuizase deja fondul alocat pentru luna asta. Mi s-a spus că s-au primit foarte puţini bani, deşi noi cotizăm destul de mult. Nu merg foarte des la medic, dar cred că ar fi normal, dacă tot cotizăm, să şi beneficiem de nişte gratuităţi. Dacă nu, să nu mai cotizăm şi să ştim că trebuie să plătim pentru orice serviciu medical", a spus nemulţumită profesoara Viorica Pintilie.

În funcţie de deciziile care se vor lua de şefii celor două tabere se va şti şi data când vor reîncepe programările pentru analize gratuite.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite