Peste trei sute de orădeni au fost înşelaţi de firma Invest System Capital

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii au blocat conturile Invest System Capital şi îl anchetează pe administrator pentru înşelăciune. Oamenii legii spun că firma a înşelat peste 300 de persoane, de la care a strâns aproape 530.000 de lei, promiţându-le credite.

Administratorul societăţii, Arpad Bernula (54 de ani), cetăţean maghiar, este anchetat de poliţişti pentru înşelăciune şi alte infracţiuni la regimul bancar. „El este acuzat că, în perioada decembrie 2010 – martie 2011, a atras şi gestionat suma de 527.165 lei, provenită din contribuţiile a 329 persoane”, a explicat inspector principal Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Judeţean de Poliţie. Firma promitea ajutor financiar, sub formă de împrumut, după ce clienţii plăteau o taxă de înregistrare, de 4% din suma pe care o solicitau drept împrumut, şi achitau rate lunare.

Orădeanca Edita Luchian a plătit până în prezent două rate a câte 185 de lei, plus taxa de aderare de 680 de lei, fără să primească împrumutul. „Comisarii de la Protecţia Consumatorilor mi-au spus astăzi că firma este obligată să-mi restituie banii până la 31 martie, altfel intentăm proces colectiv”, a subliniat clienta firmei.
„Cu toate că până în prezent nu au beneficiat de vreun împrumut sau credit, societatea organizatoare percepe clienţilor o taxă de administrare anuală de 3%, care este inclusă în rata lunară plătită de aceştia”, a mai spus Alina Dinu. Poliţiştii au pus poprire pe conturile societăţii în cauză şi pe suma de 72.000 lei, care se găsea în conturi.

Reprezentanţii firmei refuză să comenteze

Sandor Szillar, reprezentantul firmei, a refuzat să facă declaraţii, după ce a închis telefonul ziariştilor de la „Adevarăul de Seară” şi apoi nu a mai răspuns. Anterior însă, el a declarat că activitatea firmei este legală. „De vreme ce funcţionăm aici şi nu ne-a fost suspendată activitatea, înseamnă că suntem legali”, a spus Szillard săptămâna trecută.

Firma care-şi amăgea clienţii cu rate fixe şi credite avantajoase, amendată cu 15.000 de lei


O femeie acuză ţepele făcute de o firmă de creditare, pe spatele orădenilor nevoiaşi

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite