O femeie acuză ţepele făcute de o firmă de creditare, pe spatele orădenilor nevoiaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Edita Luchian reclamă că o firmă din Piaţa Cetăţii profită de disperarea oamenilor, promiţând ajutor financiar pe care uită să-l mai acorde. Orădeanca în vârstă de 61 de ani, este pensionară şi, în luna decembrie, după ce a văzut un anunţ foarte promiţător în ziar, a apelat la serviciile firmei Invest System Capital.

 „Aveam nevoie de 17.000 de lei, iar condiţiile foarte permisive de obţinere a banilor m-au făcut să semnez fără să gândesc”, a spus, în această dimineaţă, Edita Luchian, hotărâtă să depună o plângere la poliţie, împotriva acestei firme.

Orădeanca a plătit până în prezent două rate, pe lunile ianuarie şi februarie, a câte 185 de lei, plus o aşa – numită taxă de aderare de 680 de lei şi spune că nu a primit un leu din ajutorul financiar promis. Orădeanca nu este singura persoană care a căzut victimă promisiunilor firmei cu sediu în Piaţa Cetăţii, care îşi atrage clienţii cu „rată fixă pe termen lung” şi avantaje egale „persoanelor fizice-fără limită de vârstă, cât şi societăţilor comerciale inclusiv celor nou-înfiinţate, cât şi tinerilor întreprinzători”. Potrivit lui Traian Bejan, şeful Protecţiei Consumatorilor, la adresa firmei au fost depuse cinci reclamaţii în scris şi mai multe sesizări telefonice.

Verificaţi de OPC

„Verificările sunt în curs. Îi rugăm pe orădeni să citească foarte atent, ca să înţeleagă ce semnează”, a spus Bejan. Szillard Sandor, angajat la Invest System Capital, a spus că activitatea firmei este legală. „De vreme ce funcţionăm aici şi nu ne-a fost suspendată activitatea, înseamnă că suntem legali”, a spus Szillard.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite