Administratorul societății Raicris Construct acuză Banca Italo-Romena de fals

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Călin Raita spune că soţia sa se afla sub efectul sedativelor când a semnat actele pentru împrumut
Călin Raita spune că soţia sa se afla sub efectul sedativelor când a semnat actele pentru împrumut

Călin Raita spune că banca i-a furat banii din cont şi a depus plângere. Omul de afaceri orădean acuză conducerea băncii de la care a împrumutat peste 2.000.000 euro de fals, de uz de fals şi delapidare.

CITEȘTE ȘI

Călin Raita a constestat un contract de credit de 2,5 milioane de euro din cauza alcoolului

Călin Raita a scăpat de creditori  şi este apărat de lege, spre nenorocul clienților săi

Control inopinat la bihorenii care au efectuat peste cinci tranzacții imobiliare într-un an


Oradea: Îmbogăţiţii imobiliari, somaţi să plătească


"Am să cer falimentul Băncii Italo-Romena. Mi-au furat banii din conturi. M-am adresat parchetului şi am depus plângere penală împotriva băncii, pentru fals, uz de fals şi delapidare”, a spus omul de afaceri Călin Raita.

Scandalul dintre afacerist şi bancă a izbucnit la mijlocul lunii martie, când instituţia bancară a contestat tabelul creditorilor. Administratorul societăţii Raicris, aflată în insolvenţă, a solicitat Tribunalului Bihor anularea unui contract de împrumut în valoare de peste 10.000.000 lei, invocând lipsa de discernământ a soţiei sale, asociat în cadrul firmei, şi insanitatea de spirit a administratorului în momentul încheierii convenţiei de împrumut.

Vrea dreptate

Pentru a demonstra că are dreptate, Raita a solicitat judecătorului o expertiză medico-legală şi una contabilă.
Potrivit lui Călin Raita, în momentul semnării convenţiei de împrumut, soţia sa era internată pe secţia ATI a Clinicii de Obstetrică şi se afla sub efectul sedativelor. „Sincer nu cred că judecătorul va aproba expertiza medico-legală. Nu există un precedent în acest sens, iar procesul nu se va suspenda”, a spus, în această dimineaţă, Călin Raita.

În tot acest timp, reprezentanţii băncii nu au făcut nicio declaraţie. „Nu putem oferi informaţii în legătură cu acest caz. Există un contract de confidenţialitate cu banca pe care îl respectăm”, au spus avocaţii care reprezintă instituţia bancară în proces. De pe aeroportul Ferihegy, de unde s-a îmbarcat în această dimineaţă cu destinaţia Egipt, Călin Raita a declarat că nu se va opri. „Eu am încercat să discut cu ei, să ajungem la o înţelegere, mai ales că am fost client fidel, toate conturile mele şi ale firmelor au fost deschise la ei. Miza lor era însă să mă execute”, a spus Raita.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite