Obligată să se prostitueze: "Mă amenința că îi taie copilului meu nasul și urechile și mă obligă să le mănânc în fața lui"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Povestea cutremurătoare a unei tinere obligate să se prostitueze iese la iveală în procesul soților Kabodi Iuliu (38 ani)  şi Bojani Adriana (37 ani), judecați pentru proxenetism. Fata le-a adus celor doi orădeni o avere frumușică estimată undeva la 150.000 de euro, după ce proxeneții o băteau crunt și o amenințau că-i mutilează copilul de patru ani, dacă nu se prostituează.

Tânăra, inclusă într-un program de protecție a martorilor, a povestit cum proxenetul o amenința că-i sodomizează copilul și îi scoate organele, iar când vroia să fugă de la el o bătea și o înjunghia. Deși tratamentele la care a fost supusă tânăra, timp de șase an, sunt de o violență și un sadism ieșite din comun, magistrații orădeni nu au considerat că Iuliu Kabodi este suficient de periculos pentru a fi judecat în stare de arest. Adevărul de Seară Oradea vă prezintă în exclusivitate povestea tinere căzute în mâinile traficanților de persoane.

Iuliu Kabodi, zis "Imi", împreună cu soția lui Adriana Bojani, au racolat-o pe fată pe când aceasta avea 20 de ani, și au obligat-o să se prostitueze prin violențe și amenințări, potrivit rechizitoriului de la dosarul aflat pe rolul Tribunalului Bihor. Fata a ajuns la cei doi după ce în 1999 a fost alungată de acasă de fiul concubinului mamei ei, care a vândut-o lui Kabodi contra sumei de 100 de lei. Proxenetul l-a luat și pe copilul fetei, în vârstă de patru ani. Micuțul a fost folosit timp de 6 ani ca mijloc de șantaj. "Copilul a fost folosit să o oblige să se prostitueze", se arată în dosarul de pe rolul Tribunalului Bihor.

După ce a ajuns în mâinile celor doi soți, fata era bătută, amenințată și trimisă seară de seară în zona Grădinii Zoologice din Oradea, să se prostitueze. La încept, tânăra era obligată să aducă zilnic cel puțin 50 de lei acasă. După ce proxeneții au aflat că alte prostituate câștigă mai mult, i-au spus fetei să nu se întoarcă acasă fără cel puțin 300 de lei, zilnic.

Doi soți orădeni, proxeneţi de carieră, au ajuns astăzi în faţa magistraţilor

Mutilată de proxenet și violată de clienți

În tot acest timp, copilul ei era bătut și înfometat, de cei doi soți orădeni. Sătulă de tratamentele care la erau supuși ea și copilul, tânăra a încercat să fugă, lucru care a stârnit furia proxenetului. "Iuliu Kabodi a bătut-o cu un cablu, a spus că-i taie gâtul ei și fiului ei minor, a ars-o cu țigara și i-a înfipt o șurubelniță în umăr", arată anchetatorii în dosar.

Potrivit rechizitoriului, fata fost bătută frecvent în perioada 1999-2005, de multe ori în prezența copilului. Totodată, potrivit documentelor de la dosar, Kabodi ar fi violat-o pe fată și nu de puține ori, proxenetul, pentru a-i arăta cât de mult rău îi poate face, a încercat să-i înjunghie copilul. Cicatricele de pe corpul fetei arată cum mama și-a protejat micuțul de loviturile de cuțit.

Prostituata nu era bătută și violată doar de proxeneți, ci a căzut și victima clienților. Ea le-a povestit oamenilor legii cum, în una din serile în care a ieșit în stradă, a fost luată și dusă într-o pădure din Băile Felix, unde a fost violată de șapte bărbați.

O amenințau că-i mutilează și copilul

În 2004, fata a fost trimisă să se prostitueze în Italia, unde a fost preluată de Zsolt Kincses, în momentul de față încarcerat în Penitenciarul Oradea, după ce a primit o condamnare de 5,6 ani de închisoare pentru că a condus o rețea de proxenetism. Fata i-a spus proxenetului că nu vrea în Italia, mai ales pentru că se temea pentru fiul ei care rămânea în grija celor doi orădeni care o exploatau. "Atunci, Kabodi mi-a spus că dacă nu plec îi taie copilului meu nasul și urechile și mă obligă să le mănânc în fața lui", a povestit tânăra despre ororile la care era supusă.
Ea le-a declarat anchetatorilor că băiatul erau era bătut tot timpul de cei doi.  A povestit un episode în care Bojani l-a lovit pe cel mic peste cap, el a căzut, a dat cu capul de mobilă și și-a spart capul. Însă, după fiecare bătaie, rănile copilul și ale mamei lui erau tratate acasă, deoarece proxeneții refuzau să-i ducă la spital pentru a nu atrage atenția oamenilor legii.


În Italia, a stat inițial două luni, la începutul anului 2004, perioadă în care a câștigat între 200 și 300 de euro pe noapte. Toți banii ajungeau la Iuliu Kabodi. S-a întors în țară, unde a fost trimisă din nou în stradă, în zona Grădinii Zoologice din Oradea. Nu a stat mult aici, fiind trimisă în Brescia în vara lui 2004. Cât timp a stat acolo, Iuliu Kabodi o suna și îl punea pe copilul ei să-i spună la  la telefon, plângâng, să facă bani, pentru că altfel va fi bătut. "Îmi spunea că îmi va sodomiza copilul și îmi va trimite organele lui prin poștă", a povestit prostituata.



Cei doi soți judecați pentru proxenetism, pe holurile Tribunalului Bihor

image

Bătută de proxeneții albanezi

De la Brescia a ajuns la Lago di Garda, în grija proxenetului Sorin Igna, care conducea o rețea de prostituate în zonă, iar în prezent se află după gratii, având o condamnare de 9 ani de închisoare. "Aici a fost tâlhărită de proxeneții albanezi, bătută, dezbrăcată și aruncată din mașină", se mai arată în dosar. Cu toate astea, Kabodi Iuliu o amenința să iasă în continuare în stradă și să-I trimită banii câștigați prin tatăl lui vitreg, Ianos Kovacs.

A venit în țară la sfârșitul lui 2004, însă a fost trimisă înapoi în Brescia, în 2005. Între timp și pretențiile celor doi proxeneți orădeni au crescut. Fata era obligată să câștige cel puțin 500 de euro în fiecare noapte. Scăparea ei a fost un client italian, care a auzit o convorbire telefonică dintre ea și Kabodi și a sfătuit-o să meargă la poliție. Potrivit informațiilor existente la dosar, în urma plângerii depuse autorităților italiene, cei doi soți orădeni au fost condamnați pentru proxenetism, iar Iuliu Kabodi a fost arestat în Italia în 2006, însă eliberat în scurt timp. Tânăra a reușit să-și recupereze copilul de la cei doi, cu ajutorul asistenților de la Protecția Copilului. Micuțul a ajuns în grija bunicii lui din Oradea, unde a rămas până în 2007, când a fost dat mamei.

Își susțin nevinovăția

În fața anchetatorilor, cei doi soți au negat toate acuzațiile care le sunt aduse. Adriana Bojani, soția lui Kabodi, a spus în timpul anchetei că e rudă cu fata și că a luat-o la ea acasă după ce aceasta I s-a plans că este terorizată acasă de mama ei, care-I ia toți banii câștigați. Orădeanca trimisă în judecată pentru proxenetism a mai spus că tânăra a plecat în Italia să lucreze într-o fabric și că în tot acest timp ea a fost cea care a avut grijă de copilul ei. Şerban Cighir, avocatul celor doi soţi, a declarat că aceştia pledează nevinovaţi şi că au fost implicaţi în acest caz "în mod accidental".

Doi soţi orădeni au rămas fără apartamentul şi maşina de lux cumpărate din proxenetism

 Prostituata a făcut avere pentru proxeneți

Fata a declarat că estimează că în perioada în care a lucrat pentru cei doi proxeneți orădeni, estimează că a câștigat între 150.000 și 160.000 de euro, bani cu care cei doi soți și-ar fi cumpărat două apartamente, un Audi A 4, mobilă și și-au renovat apartamentul vechi. Iuliu Kabodi a precizat însă, că toate bunurile pe care le deține au fost cumpărate din economiile lui și cu ajutorul mamei care locuia în Ungaria. Asta, în condițiile în care în perioada 2000 - 2010, figurează la Finanțe cu un câștig din salarii de circa 1.500 de lei.

Proxeneți de carieră

Soţii  Kabodi Iuliu (38 ani)  şi Bojani Adriana (37 ani) sunt acuzaţi că, în perioada 1999-2009, au racolat mai multe tinere cu situaţie financiară precară, pe care, prin violenţă şi ameninţare, le-au obligat să se prostitueze, atât în Bihor, cât şi în Italia, în zonele Lago di Garda, Brescia, Rimini, Peschiera, Rivoltella.
Cei doi au fost trimişi în judecată în urmă cu trei săptămâni, pentru trafic de minori, lipsire de libertate şi rele tratamente aplicate minorului, spălare de bani şi uz de fals. Bunurile obţinute din exploatarea sexuală, în Italia, a unor orădence, le-au fost confiscate. Kabodi Iuliu şi Bojani Adrian sunt cunoscuţi în Oradea ca proxeneţii care patronează prostituatele din zona denumită „La maimuţe", de pe bulevardul Decebal.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite