Doi soți orădeni, proxeneţi de carieră, au ajuns astăzi în faţa magistraţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Soţii Kabodi Iuliu şi Bojani Adriana sunt acuzaţi de trafic de minori şi spălare de bani. În această dimineaţă, în faţa magistraţilor orădeni, cei doi şi-au susţinut nevinovăţia şi au cerut să le fie amânată cauza.

Soţii  Kabodi Iuliu (38 ani)  şi Bojani Adriana (37 ani) sunt acuzaţi că, în perioada 1999-2009, au racolat tinere cu situaţie financiară precară, pe care, prin violenţă şi ameninţare, le-au obligat să se prostitueze, atât în Bihor, cât şi în Italia, în zonele Lago di Garda, Brescia, Rimini, Peschiera, Rivoltella.
Cei doi au fost trimişi în judecată în urmă cu trei săptămâni, pentru trafic de minori, lipsire de libertate şi rele tratamente aplicate minorului, spălare de bani şi uz de fals. Bunurile obţinute din exploatarea sexuală, în Italia, a unor orădence, le-au fost confiscate. Kabodi Iuliu şi Bojani Adrian sunt cunoscuţi în Oradea ca proxeneţii care patronează prostituatele din zona denumită „La maimuţe”, de pe bulevardul Decebal.


Ei sunt acuzaţi că, timp de mai bine de zece ani, printr-o violenţă ieşită din comun, demonstrată şi prin certificate medico-legale emise pe numele victimelor, au obligat tinere şi femei de aproximativ 35 de ani, să se prostitueze, în ţară şi în străinătate. Potrivit victimelor, acestea au fost sechestrate, bătute şi înfometate pentru a accepta să se prostitueze. Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, una dintre victime a fost ameninţată că îi va fi răpit şi omorât copilul de doar 4 ani, în cazul în care ar refuza să plece în străinătate pentru practicarea prostituţiei.


Semn că prostituatele se temeau foarte tare de proxenţi este faptul că acestea au acceptat să îi denunţe numai după ce au fost incluse într-un program de protecţie a martorilor, deoarece au fost ameninţate cu moartea. Pentru a strânge dovezi şi a-i aduce înaintea instanţei, poliţiştii au colaborat cu autorităţile italiene, reuşind să afle că, din proxenetism, cei doi soţi ar fi strâns peste 120.000 de euro, din care şi-au cumpărat un apartament în Oradea şi un autoturism de lux.

Libertate
În 2010, cei doi au fost reţinuţi, dar instanţa a considerat că nu prezintă pericol

Îşi susţin nevinovăţia


Şerban Cighir, avocatul celor doi soţi, a declarat că aceştia pledează nevinovaţi şi că au fost implicaţi în acest caz în mod accidental. „Am cerut amânarea termenului, ca să pot pregăti apărarea. Este un dosar foarte complex”, a spus astăzi Şerban Cighir.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite