Procesul jafului de la Poşta Română a reînceput astăzi la Judecătoria Oradea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La aproape 6 ani de la tâlhărie, cazul a fost reluat de Judecătoria Oradea. Astăzi a avut loc primul termen, după ce dosarul a fost retrimis la Oradea spre rejudecare, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Octavian Floruţa, acuzat de tâlhărie, a fost prezent la proces, dar a lipsit cel care se presupune că a fost complice, Bimbo Miklos. „Bimbo Miklos lucrează în Irlanda şi a pierdut avionul. Însă va fi prezent la următorul termen”, a declarat avocatul celor doi, Ioan Sava, în faţa instanţei.

Mai mult, nici martorii citaţi nu au fost prezenţi, motiv pentru care judecătorul a decis să amâne cauza.  În dosarul jafului figurează doi posibili autori, Octavian Floruţa (26 de ani ) şi Bimbo Miklos (31 de ani). Miklos a recunoscut că a jefuit maşina Poştei Române şi iniţial a mărturisit şi că ar fi fost implicat şi Octavian Floruţa. Acesta din urmă a negat însă orice fel de implicare. „Nu pot să dau declaraţii referitoare la proces”, a declarat în această dimineaţă Floruţa.

Un orădean judecat pentru jaf asupra mașinii poștei poartă tricou cu "Angajatul lunii" la Poșta Română

Evaluat psihologic

Potrivit documentelor existente la dosarul de pe rolul Judecătoriei, Octavian Floruţa a refuzat să facă testul poligraf. În schimb, i-a fost făcută o evaluare psihologică. „Nu prezintă semne de deteriorare cognivită, fire extrovertită, imatur din punct de vedere afectiv, cu indicele de sinceritate extrem de scăzut, lipsit de bază etico-morală, tendinţe antisociale şi agresivitate mascată. Nu prezintă boală psihică şi are discernământ“, sunt concluziile evaluării psihologice.

Atacatorii cu feţele acoperite

O maşină a Poştei Române, care colecta încasările de peste zi de la Oficiul Poştal nr. 9, a fost atacată pe 22 august 2005, în jurul orei 20.00. Atacatorii au fost doi bărbaţi, unul purta cască de motociclist, celălalt şi-a acoperit faţa cu o glugă. După ce au dat cu spray lacrimogen, cei doi au furat un sac cu bani, în care se afla suma de 35.000 de lei, şi au fugit cu un BMW.

Orădeanul judecat pentru jaful asupra mașinii poștei este membru PSD

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite