Consiliul Județean Bihor vrea Castelul de la Balc la jumătate de preţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Consiliului Judeţean sunt dispuşi să ofere pe imobilul nobiliar 500.000 de euro, în condiţiile în care OMV cere un milion. Administraţia judeţului vrea să profite de reclama făcută de Ion Ţiriac Balcului cu vânătoarea anuală şi să aducă turişti în judeţ.

Citește aici povestea Castelului de la Balc

Consiliul Județean Bihor cumpără Castelul de la Balc dacă OMV lasă din preț

Compania a anunţat că vinde castelul, care în acest moment este în paragină, cu 1 milion de euro. Înainte să-l poată scoate însă la vânzare, Consiliul Judeţean trebuie să renunţe la dreptul de a-l cumpăra. „Am trimis către OMV o adresă prin care ne menţinem dreptul de preemţiune, dar la un preţ mai mic. Negociem, ei cer un preţ prea mare”, a spus în această dimineaţă Dumitru Voloşeniuc, vicepreşedintele CJ Bihor.

Mai precis, administraţia judeţului ar fi dispusă să cumpere castelul la jumătate din preţul cerut de OMV. Construcţia are un potenţial mare ca obiectiv turistic atât datorită poveştii pe care o are, cât şi publicităţii pe care a câştigat-o după ce Ion Ţiriac a început să organizeze anual partide de vânătoare pe domeniul pe care-l deţine la Balc. „Dacă reuşim să-l cumpărăm, îl vom renova cu fonduri europene şi o să-l introducem în circuitul turistic având în vedere reclama de care beneficiază datorită lui Ion Ţiriac”, a subliniat reprezentantul CJ Bihor.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite