Pompierii fac controale la Maternitatea din Oradea, ca urmare a tragediei din Giulești

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Maternitatea din Oradea a fost astăzi ținta unei acțiuni de verificare efectuată de o echipă de pompieri militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ISU „Crișana" Bihor.

Anchetă la Maternitatea din Oradea după ce o femeie a murit în urma unei operații

Horia Olah a urmat procedurile corecte la diagnosticare și aplicarea tratamentului

Ca urmare a tragediei produsă luni seara la Maternitatea din Giulești, autoritățile locale au tras un semnal de alarmă și au demarat o acțiune de verificare a Maternității din Oradea. Potrivit purtătorului de cuvânt a ISU „Crișana" Bihor, Cristian Herțe, o echipă de căutare -salvare din cadrul Detașamentului 1 a inițiat azi o recunoaștere în teren pentru verificarea căilor de evacuare a spitalului și modalitatea în care victimele ar putea fi salvate în cazul unui incediu de proporții. „Pompierii vor demara aceste acțiuni preventive timp de patru zile, astăzii fiind prima zi. Am luat această decizie în urma dezastului produs la Maternitatea din Giulești", a explicat Herțe.

Soțul Florentinei Covaciu, bihoreanca moartă la Maternitate, vrea dreptate

Până la această oră pompierii au verifcat secțiile de nou-născuți, sălile de naștere, hidranții, gurile de acces la apă pentru stingerea incendiilor, blocul operator și tuburile de oxigen. În conformitate cu spusele directorului spitalului, Gavrilă Grebenișan, nu au fost descoperite nereguli. „Este o acțiune absolut necesară pentru siguranța spitalului. Pompierii verifică tot ce trebuie, dar până acum totul este în regulă", a spus Grebenișan.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite