Soțul Florentinei Covaciu, bihoreanca moartă la Maternitate, vrea dreptate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radu Covaciu, soţul femeii decedate în spital, vrea să afle din ce cauză i-a murit soţia
Radu Covaciu, soţul femeii decedate în spital, vrea să afle din ce cauză i-a murit soţia

Nici până azi, comisia care a anchetat cazul nu a aflat cauzele morţii în spital a Florentinei Covaciu. Femeia în vârstă de 36 de ani, din Bălnaca, a fost internată la sfârşitul lunii februarie, iar după două zile petrecute în spital şi-a pierdut viaţa.

CITEȘTE ȘI

Anchetă la Maternitatea din Oradea după ce o femeie a murit în urma unei operații

Horia Olah a urmat procedurile corecte la diagnosticare și aplicarea tratamentului

Dă CLICK aici pentru o fotogalerie din Bălnaca


Femeia care a murit pe 24 februarie în Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie din Oradea, Florentina Covaciu, este din Bălnaca. În urma ei au rămas doi copii, o fetiţă cu handicap, în vârstă de 16 ani, şi un băieţel de 7 ani. Soţul femeii, Radu Covaciu (36 de ani) este disperat. Soţia i-a murit în braţe, fără ca el să poată face ceva. Mai mult, încă nu a aflat ce a provocat moartea femeii, mai ales că rudele Florentinei Covaciu susţin că aceasta n-a fost niciodată bolnavă.

„De câteva zile a început să o doară burta şi a zis că merge la medic”, spune Aurica Covaciu (62 de ani), mama Florentinei. Ea a adăugat că fiica ei a avut două cezariene, însă nicio problemă de sănătate. „După ce şi-a făcut ecografie, i-a zis că are doi polipi şi trebuie să-i facă un fel de chiuretaj”, povesteşte mama femeii.

Moartă după operaţie

Florentina Covaciu s-a internat la Maternitatea Oradea pe 22 februarie, iar în 24 februarie a fost operată. „L-a chemat pe soţul ei la ea. El a ajuns acolo la 15 minute după ce a fost scoasă din operaţie”, spune Aurica Covaciu. „Am fost acolo când s-a întâmplat. Dintr-o dată i s-a făcut rău, a vomitat şi a fost gata”, povesteşte Dobrin Radu Covaciu, soţul Florentinei. „Nu era nimeni lângă ea să o îngrijească. Medicii au venit după ce a murit”, povesteşte bărbatul.

Acesta vrea să afle din ce cauză i-a murit soţia. Nu se mulţumeşte cu explicaţia primită la maternitate, cum că femeia ar fi murit din cauză că i-a cedat inima. „Nu am bani să mă judec cu ei”, a mărturisit bărbatul. Medicul Horia Olah, cel care a operat-o pe femeie, a refuzat să se apere. „Nu am nimic de declarat”, a spus el.

Niciun rezultat

Până acum nu se cunosc cauzele care au dus la moartea femeii. „S-a constatat că au fost respectate întocmai procedurile pentru diagnosticare şi aplicarea tratamentului“, a declarat Marius Pîrcioagă, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Bihor.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite