Anchetă la Maternitatea din Oradea după ce o femeie a murit în urma unei operații

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liana Antal a cerut o ancheta
Liana Antal a cerut o ancheta

Direcția de Sănătate Publică anchetează moartea unei femei la Spitalul de Obstetrică și Ginecologie din Oradea.  Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor face o anchetă în paralel, pentru a stabili circumstanțele în care a murit femeia.

CITEȘTE ȘI

Horia Olah a urmat procedurile corecte la diagnosticare și aplicarea tratamentului

Ancheta îi vizează pe asistenta  Maria Leucuța și medicul Horia Olah. Direcția de Sănătate Publică Bihor a fost sesizată de directorul Spitalului de Obstetrică și Ginecologie Oradea, Liana Antal. Potrivit unei note de informare remisă de Maternitate, Florentina Covaciu a fost internată în data de 22 februarie, cu diagnosticul polip endocervical și tulburări de ciclu menstrual. "În data de 24 februarie s-a făcut raclajul uterin hemostatic, biopsie și extirparea polipului endocervical. Intervenția a decurs fără incidente sau accidente...", se arată în nota informativă a Maternității. La câteva ore de la operație, asistenta Maria Leucuța a foast anunțată că pacienta are grețuri și dureri. Potrivit documentului, la scurt timp femeia și-a revenit și i-a spus asistentei că se simte bine, ca după câteva minute starea femeii s-a agravat.

Florentina Covaciu a murit în scurt timp. "Am dispus efectuarea cercetării disciplinare a medicului Horia Olah și a asistentei Maria Leucuța. Am emis o notă internă de reactualizare a informațiilor cu privire la responsabilitatea medico-legală a medicilor din specialitatea obstretiă-ginecologie în privința respectării competențelor profesionale și a colaborării cu medicii din specialitățile conexe, conform graficelor de activitate", a precizat directorul Maternității, Liana Antal. Potrivit primelor investigații făcute în Maternitate, în urma autopsiei "nu s-au constatat leziuni organice ca urmare a intervenției".

DSP Bihor a demarat abia astăzi ancheta în cazul femeii moarte. "DSP a fost informat despre caz în 25 februarie și în cursul zilei de azi am început ancheta pentru că a fost weekend și abia luni am format comisia", a declarat pentru Adevărul de Seară, ediția de Oradea,  directorul DSP Bihor, Marius Pîrcioagă. Ancheta a ajuns și la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor. Potrivit procurorului Dorel Moțiu, încearcă să se stabilească cauza morții.

Citește ce spune familia Florentinei Covaci mâine în Adevărul de Seară, ediția de Oradea.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite