Orădeni care s-au făcut remarcați în show-bizul românesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Crina Abrudan, Ilinca Vandici, Mirela Vașadi, Marius Pop sau Cristian Tabără. Sunt nume cu rezonanță națională, personalități care s-au făcut remarcate prin profesia lor și care apar des pe micul ecan și în paginile tabloidelor. Cu toții au ceva în comun: se mândresc cu faptul că sunt orădeni.

 Crina Abrudan face turul Oradei pe bicicletă (GALERIE FOTO)

Cine a spus că ardelenii sunt domoli s-a înșelat. Cu toate că Oradea se află la sute de kilometri distanță față de București, capitala în care toate dorințele devin realitate, o mână de oameni din orașul din  vestul țării au reușit să își împlinească visul. De câțiva ani buni la pupitrul șitirilor sportive, de la Antena 1, o domișoară blondă, cu mult sex-appeal prezintă tot ce e nou în sport. Tânăra cu voce impunătoare și accent puternic își poartă cu mândrie originile de bihoreancă. Crina Abrudan este una dintre puținele orădence care au reușit să se facă remarcate la București fără a-și lega însă numele de scandaluri sau bărbați influenți. În interviul dat pentru Adevărul de Seară Oradea, Crina a declarat că i-a fost greu să plece din orașul ei natal și să înceapă totul de la zero. Lumea vedetelor de la București nu a schimbat-o fundamental. "Atunci când apari la televizor, vrei sau nu, ești în atenția presei, a oamenilor care te văd pe stradă sau citesc despre tine și te judecă. Trebuie înțeles că, până una-alta, sunt un om la fel ca oricare altul. Și pentru mine viața de zi cu zi are părțile ei frumoase sau mai puțin frumoase, și eu râd sau plâng, sunt fericită sau supărată, muncesc sau, în zilele libere, mă distrez. Mă comport ca oricare alt om", a spus pentru Adevărul de Seară vedeta Antena 1. „În Oradea însă, din punct de vedere profesional, nu mai aveam unde să avansez", a adăugat vedeta TV.


image
image

Ilinca Vandici, prezentatoarea-actriță

Ilinca Vandici, o altă bihoreancă ajunsă celebră. După ce a prezentat meteo, a găzduit propriile emisiuni și show-uri. Ilinca are acum o nouă emisiune care se numește „Ministerul de Secrete", difuzată la Antena 2. De-alungul timpului, într-adevăr, orădeanca din zona Aleșdului a avut la braț mai mulți bărbați, unii dintre ei foarte cunoscuți. Printre iubiții ei se numără fiul vitreg al Elenei Udrea, Alin Cocoș. În perioada în care cei doi au format un cuplu, mama vitregă nu a ascuns faptul că nu prea o avea la inimă pe posibila viitoare noră. Acum, Ilinca formează un cuplu cu fotbalistul Ciprian Marica. Deși la început cei doi păreau foarte îndrăgostiți, relația lor nu a fost lipsită de scandaluri. Mai nou, blonda din Oradea a început să cocheteze cu actoria, un domeniu, nou, pe care se străduiește să îl stăpânească. Ea joacă rolul unui procuror, în televonela "Narcisa Sălbatică". Ilinca Vandici este cunoscută pentru aparițiile în paginile tabloidelor cu porecla "Regina Crăcană".


image
image
image

Dansatorii vedete

Petrișor Ruge, orădeanul de 23 de ani a ajuns în lumina reflectoarele prima dată pe scena concursului „Dansez pentru tine". A avut-o ca parteneră pe cunoscuta cântăreață Andreea Bălan, pentru care mai târziu a ajuns să danseze. Petrișor s-a făcut repede remarcat în lumea show-bizulului, iar PRO TV l-a „adoptat" în marea familie. Petrişor consideră că emisiunea "Dansez pentru tine" a contat foarte mult în evoluţia sa ca dansator, fiind rampa de lansare. "Până să fiu concurent nu ştiam mare lucru despre alte stiluri de dans. Muncind zilnic, ore întregi fără pauze, emisiunea m-a ajutat foarte mult să cresc ca dansator. Acum cunosc peste 24 de stiluri de dans", a povestit pentru Adevărul de Seară Oradea, Petrișor. Acum, el apare în videoclipurile Andreei Bălan și face parte din trupa de balet a concursului care l-a făcut vedetă. Alți doi orădeni, deveniți cunoscuți pentru participarea la "Dansez pentru tine" sunt Ilaria Cherloabă și Cornel Ogrean. Ilaria a devenit cunoscută pentru că a fost partenera unui fost membru L.A., Liviu Vârciu, iar Cornel, care a dansat cu Elena Gheorghe, a reușit să ajungă în finală.

image



Ilaria Cherloabă, de la Dansez pentru tine, organizează cursuri de dans în Orășelul Copiilor


Orădeanca Ilaria Cherloabă concurează în finala Dansez pentru tine

Chitaristul lui Smiley

Orădeanul Marius Pop este primul chitarist român acceptat ca instructor la GuitarMasterclass.net, cel mai reputat site, cu peste 10.000 de studenți plătitori, dedicat celor care vor să aprofundeze chitara. Marius a obținut, printre altele, locul 1 la Festivalul de Jazz de la Sibiu, în 2007 cu proiectul Headliner. Artistul orădean s-a clasat în finala concursului internațional Dean Shredder Search 2008 și în finala Guitar Idol 2009, cel mai mare concurs mondial de chitară. Atât la Guitar Idol cât și la Shredder Search au participat peste 3.000 de chitaristi din intreaga lume. Mai nou chitaristul a încheiat un contract de doi ani cu Smiley. „Sunt în plină ascensiune profesională, cum nu am fost niciodată", a spus pentru Adevărul de Seară Oradea, Marius.



Chitaristul Marius Pop rescrie istoria Jazz Fusion-ului cu albumul "First Step"


image
image
image

Cristian Tabără, cu bune și cu rele

Până nu de mult, orice orădean se mândrea cu Cristian Tabără, teologul care modera emisiuni la unul dintre cele mai importante posturi naționale de televiziune. Cu toate că a fost acuzat că ar fi violat o fetiță de 12 ani, la nici câteva zile de izbucnirea scandalului, Cristian s-a căsătorit cu aleasa inimii lui, tot o orădeancă, Loredana Lascu. El a prezentat emisiuni de comunitate și despre viață la PRO TV, iar apoi a devenit director la televiziunea națională.

Mirela Vașadi, vedeta Realitatea TV

O prezență foarte discretă, pe Mirela Vașadi o știm doar de pe micul ecran, din rolul de prezentator al buletinelor de știri Realitatea TV. Orădeanca nu obișnuiește să apară la evenimentele mondene și foarte rar în tabloide. Pe vremea când lucra pentru Pro TV Oradea era renumită printre colegi pentru cum trăgea cu arma, la concursurile de tir cu organizate pentru presari. După Pro TV a ajuns să prezinte matinalul Antena 1 Oradea. Înainte să ajungă la pupitrul știrilor Realitatea a cochetat cu publicitatea. "Am vrut să devin inginer de aeronave, dar am luat lecţii de actorie. Am abandonat proiectul. Apoi, am studiat posibilităţile de a descoperi "fraudarea legii în dreptul internaţional privat". Aşa s-a numit lucrarea mea de diplomă la absolvirea facultăţii. Nu au reuşit să mă convingă nici măcar articolele de lege că aceasta ar fi calea de urmat. Mi-am dat seama că vreau sa le vorbesc semenilor pe calea undelor. Radioul mi-a deschis drumul jurnalismului. Şi, de aici, au început marile provocari profesionale", scrie Mirela despre cum a ajuns în presă, în prezentarea de pe siteul realitatea.net. "„Unde mă văd peste 10 ani?" Hm! Acelaşi lucru m-am întrebat acum 10 ani, pe la 5 dimineaţa, când urcam pe jos un deal înzăpezit din Oradea, încercând să scap de câinii nervoşi (pe care, probabil, i-am trezit) pentru a ajunge în radio, să le spun ascultătorilor primele ştiri. În dimineţile acelea geroase nu găseam răspuns la această întrebare. Ca, de altfel, nici acum... Singura mare diferenţă - decorul. A suferit modificări majore!", conchide prezentatoarea.

 

image
image
Oradea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite