Chitaristul Marius Pop rescrie istoria Jazz Fusion-ului cu albumul "First Step"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Artistul orădean Marius Pop și The M Theory lansează astăzi la Oradea albumul jazz fusion "First Step". Atât Marius Pop cât și ceilalți artiști implicați în proiect sunt nume cunoscute în muzica românească, fiind implicați în proiecte ale unor nume de top din industria muzicală autohtonă.

Artiștii implicați în proiect sunt Marius Pop (chitară), Marcel Moldovan (tobe), Alex Racoviță (clape), Mihai Ardelean (clape) si Dan Georgescu (bass) și sunt printre cei mai apeciați și căutați instrumentiști români, lucru confirmat de colaborările lor în calitate de instrumentiști de studio și live cu nume de top din industria muzicală românească: Loredana, Mădălina Manole, Taxi, Talisman, Sarmalele Reci, Timpuri Noi, Desperado, El Negro, Ștefan Bănică jr., Nicu Alifantis, Smiley, Simplu, Byron etc.
Marius Pop, liderul acestui proiect, fiul celebrului Călin Pop  de la Celelalte Cuvinte, este recunoscut ca fiind cel mai bun chitarist din România și unul dintre cei mai buni tineri chitariști ai lumii, lucru confirmat de multe concursuri naționale și internaționale la care a participat și pe care le-a câștigat sau în care a avut clasari excelente.

Chitarist celebru


Marius Pop a obținut, printre altele, locul 1 la Festivalul de Jazz de la Sibiu, în 2007 cu proiectul Headliner. Artistul orădean s-a clasat în finala concursului internațional Dean Shredder Search 2008 și în finala Guitar Idol 2009, cel mai mare concurs mondial de chitară. Atât la Guitar Idol cât și la Shredder Search au participat peste 3.000 de chitaristi din intreaga lume.  Mai mult, Marius Pop este primul chitarist român acceptat ca instructor la GuitarMasterclass.net, cel mai reputat site, cu peste 10.000 de studenți plătitori, dedicat celor care vor să aprofundeze chitara.
Albumul "First step" - Marius Pop & the M Theory a fost lansat în August 2010 și este disponibil în cele mai importante rețele internaționale de distribuție digitală de muzica: CD Baby, iTunes, Amazon.

Concertul susținuț astăzi de Marius Pop și The M Theory face parte din programul Toamnei Orădene și este programat pentru astăzi, de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Municipiului. "Datorită forței tehnice și conceptuale impresionante, acest proiect muzical va rescrie istoria contemporană a Jazz Fusion-ul românesc. Această alianță de jazz, rock și progressive este realizată de muzicieni binecunoscuți deja, în ciuda vârstei lor", se arată într-un comunicat al organizatorilor Toamnei Orădene. 

Horia Brenciu și Direcția 5

Toamna orădeană continuă în acest weekend cu o serie de concerte ale unor artiști cunoscuți. Vineri de la ora 18.00 vor urca pe scena amenajată pe strada Independenței Boom Box , David Bryan,  Alex și Elena Gheorghe. Sâmbătă este programat un spectacol susținut de dansatorii de la M&Q. După spectacolul dansatorilor orădeni pe scenă vor urca Laurențiu Duță și Horia Brenciu. Duminică de la ora 18.00 orădenii îi vor putea urmări pe cei de la Red Wine, Meda Music, Andra și Direcția 5. Totul se încheie cu un foc de artificii.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite