EXCLUSIV Acesta este polițistul de "nota 10" care și-a executat părinții cu pistolul din dotare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriel Venter (33 de ani) lucra ca polițist de proximitate
Gabriel Venter (33 de ani) lucra ca polițist de proximitate

Gabriel Venter (33 ani), angajat al Inspectoratului Județean de Poliție Bihor ca polițist de proximitate, și-a executat părinții cu arma din dotare, după care și-a tras un glonț în cap. Din primele verificări reiese că bărbatul și-a planificat crimele din timp și că și-ar fi propus să-și omoare și iubita, o femeie căsătorită.

Polițistul care și-a ucis părinții și s-a împușcat în cap plănuia să-și ucidă și amanta

Gabriel Venter a mers miercuri seara la locul de muncă al tatălui lui și l-a împușcat în zona abdominală, după care a plecat la locuința părinților, unde și-a împușcat mortal mama. De acolo, bărbatul s-a îndreptat spre locuința iubitei, Mihaela, o femeie căsătorită.

Polițist de nota 10

Colegii și superiorii polițistului au declarat că Gabriel avea un comportament exemplar la locul de muncă. Din 2001 s-a angajat sergent în cadrul Inspectoratului Județean al Poliției de Frontieră Bihor, la Sectorul Poliției de Frontieră Girișu de Criș. Din 2005 a fost agent de poliție, la Frontieră, până în 2009 când a cerut să fie transferat la Inspectoratul Județean de Poliție Bihor. "Cât timp a fost la noi și-a făcut treaba și s-a implicat tot și toate testele psihologice au ieșit "curate"", a spus Cătălin Simuț, purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră. De altfel, de-a lungul carierei în Poliția de Frontieră și Poliție, Gabriel Venter a primit doar calificative de bine și foarte bine. De la începutul lui iunie el lucra ca polițist de proximitate pe zona Velența, unde a fost transferat de la Biroul de Ordine Publică. "Niciodată nu a dat semne că ar avea probleme", a spus unul dintre colegii polițistului.



Fotogalerie de la locul tragediei

Polițistul care s-a împușcat în cap este în moarte cerebrală, cu șanse minime de supraviețuire

Polițist împușcat în cap Mașina în care a fost găsit polițistul împușcat Monica, sora polițistului, a ajuns la apartamentul părinților uciși

Amanți din 2010

Polițistul avea o relație cu Mihaela din decembrie 2010. Din declarațiile procurorilor, reiese că miercuri seara el și-a sunat amanta și i-a mărturisit că și-a ucis părinții. El i-a cerut să coboare până la mașină, pentru a discuta. "I-a mărturisit ce a făcut și a chemat-o să stea de vorbă. Ea s-a speriat, a refuzat să coboare și și-a sunat soțul să-i povestească ce se întâmplă și să vină acasă", a declarat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Viorel Gavra, cel care se ocupă de anchetă. "Bănuim că și-a planificat dinainte crima", a mai spus procurorul. 


Ramona, sora poliţistului Gabriel Venter

Fotogalerie cu sora polițistului și cu rudele acestuia

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite