Cornel Antal se plânge că funcția de rector al Universității din Oradea îi afectează viața de familie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Universitatea Oradea ar putea avea de la anul un nou șef. Cornel Antal, actualul rector, a declarat că în ultimii patru ani viața personală i-a fost afectată din cauza funcției pe care o ocupă la universitate.

La sfârșitul acestui an sau cel târziu la începutul lui 2012 vor avea loc noi alegeri pentru postul de rector al Universității Oradea. Cornel Antal a ținut să precizeze că a ajuns întâmplător în scaunul de conducere, pentru că și-a depus dosarul, în urmă cu patru ani, întâmplător. „Nu țin cu dinții la funcția de rector. În tot acești ani viața mea persoanlă a fost afectată, datorită faptului că ajung acasă seara târziu", a mărturisit rectorul. De asemenea, Antal a mai declarat că nici de cercetările sale științifice nu a mai avut timp, astfel că există posibilitatea să nu mai își dorească acest post.

2 posibilități de alegeri

După cum a precizat și actualul rector, încă nu se știe cu exactitate sub ce formă vor avea loc alegerile. „Sunt două variante. În prima este vorba despre un concurs, iar cea de-a doua presupune ca noul rector să fie ales de reprezentații facultăților împreună cu cei ai studenților", a declarat Antal.

Avantaje și dezavantaje

În opinia rectorului, cel mai indicat ar fi ca șeful universității să fie ales de membrii din comisie, pentru că, spune Antal, printr-un concurs nu se poate observa calitățile manageriale. „În ambele cazuri sunt avantaje și dezavantaje. Nu știu dacă voi candida. Acum obiectivul este evaluarea ARACIS", a mai adăugat Antal.

Teodor Maghiar condamnat la închisoare pentru că a furat statul cu 25 de milioane de euro

Pentru unii erou, pentru alții "mafiot", controversele din jurul fostului rector Maghiar

FOTO Cele patru case ale fostului rector orădean Teodor Maghiar ar putea ajunge la stat

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite