FOTO Cele patru case ale fostului rector orădean Teodor Maghiar ar putea ajunge la stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Teodor Maghiar spune că este nevinovat
Teodor Maghiar spune că este nevinovat

Fostul rector al universităţii spune că el nu datorează nimic ministerului. Instanţa a pus sechestru pe patru case deţinute de Teodor Maghiar, a căror valoare de impozitare depăşeşte 1.600.000 de lei.

Teodor Maghiar condamnat la închisoare pentru că a furat statul cu 25 de milioane de euro

Pentru unii erou, pentru alții "mafiot", controversele din jurul fostului rector Maghiar

Tribunalul Bucureşti a decis că, pe lângă sentinţa de condamnare la închisoare, să menţină şi sechestrul pe întreaga avere deţinută de fostul rector al Universităţii din Oradea. Prin sentinţa dată de instanţă, Maghiar este obligat să achite Ministerului Educaţiei Naţionale în jur de 24 de milioane de euro, prejudiciul adus instituţiei după ce Universitatea din Oradea a raportat, pe vremea când Teodor Maghiar era rector, situaţii false cu numărul studenţilor care au studiat la fără taxă, pentru ca universitatea să primească bani mai mulţi de la buget.

Casele lui Maghiar


Dă click pe poză pentru a vedea fotografii cu imobilele pe care este sechestru

Avere sub sechestru

Potrivit sentinţei, instanţa a menţinut sechestrul pe casele de pe străzile Gheorghe Doja şi Barbu Ştefănescu Delavrancea, ambele situate în centrul oraşului. Casa de pe Delavrancea, pe care familia Maghiar o deţine din 1978, cu o suprafaţă construită de 190 de metri pătraţi, are o valoarea impozabilă de peste 440.000 de lei. Tot pe Barbu Ştefănescu, Maghiar mai are o casă, de peste 250 de metri pătraţi, cu o valoare de impozitare de peste 700.000 de lei. Casa de pe strada Gheorghe Doja, cumpărată de familia Maghiar în 1998, are o valoare impozabilă de 300.000 de lei.

Sechestru a fost pus şi pe un autoturism Mercedes, fabricat în 1998, o casă de pe strada Livezilor, cu o suprafaţă de 74 de metri pătraţi şi anexe, cu o valoare impozabilă de peste 160.000 de lei, dar şi pe trei parcele de teren.

„Nu pot să le vând, însă sunt în continuare ale mele, nu sunt ale lor”, a declarat Teodor Maghiar. El a spus că este decis să nu plătească nimic Ministerului Educaţiei, indiferent de sentinţa finală. „Nu eu am luat banii ăia. Banii au intrat în universitate. Însă instanţa nu a luat nimic în considerare, nici măcar expertiza făcută de ei, care mă scoate nevinovat”, a declarat fostul rector în această dimineaţă.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite