Contractul cu RER ar putea fi modificat, din cauza haosului alb din ultima săptămână

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Având în vedere felul în care au arătat străzile din Oradea în ultimele zile, primarul Ilie Bolojan a anunțat joi că se ia în calcul modificarea contractului cu RER Ecologic Service, semnat în 2008 și valabil până în 2016. Practic, compania ar putea pierde monopolul la deszăpezire în Oradea și, mai mult, ar putea fi penalizată pentru calitatea îndoielnică a serviciilor prestate.

Concluzia primarului Ilie Bolojan, după o săptămână în care iarna și-a intrat în drepturi ca niciodată în ultimii ani la Oradea, este că RER Ecologic Service, operatorul licențiat de salubritate, nu are capacitatea de a interveni atunci când stratul de zăpadă ajunge la 30 cm, iar temperaturile sunt mai mici de -15 grade Celsius. Felul în care a arătat Oradea în weekend a demonstrat că firma RER Ecologic Service nu este suficient de bine dotată pentru astfel de ierni, cele 14 utilaje nereușind să facă față căderilor masive de zăpadă, viscolului și gerului. „Duminică, după 48 de ore de lucru non stop, au început să le cadă maşinile", a spus primarul Ilie Bolojan.

Renegocierea contractului

Edilul Oradei a spus că, dacă RER nu se va dota corespunzător până anul viitor, va pierde jumătate din oraș, deși contractul semnat cu operatorul de salubritate a fost semnat în 2008 și este valabil până în 2016.

Coloană de peste 1 km la intrarea în Oradea, zonă „prioritară“ la deszăpezire

Deszăpezirea de anul acesta, mai scumpă

Potrivit informațiilor primite de la Mirela Macra, consilier în cadrul biroului de presă al Primăriei Oradea, în 2011, în Oradea, deszăpezirea a costat peste 794.000 lei, cu TVA inclus. Curățarea manuală a zăpezii a costat 165 de lei pe 1.000 mp, combaterea poleiului cu clorură de calciu 7,39 lei pe 1.000 mp și cu materiale antiderapante, 4.55 lei pe 1.000 mp. Pentru 2012, prețul etalon pentru curățarea manuală a zăpezii a crescut la 169.89 lei pe 1.000 mp, pentru combaterea poleiului cu clorură de calciu la 7,61 lei pe 1.000 mp și cu materiale antiderapante, la 4,68 pe 1.000 mp. Faptul că iarna aceasta a fost necesară scoaterea pe teren a utilajelor dotate cu pluguri îi va costa în plus pe orădeni, prețul etalon pentru pluguit fiind de 6.22 lei pe 1.000 mp. „Pe 2012 nu s-a plătit încă deszăpezirea. Peste 95 la sută dintre străzile din municipiu au fost deszăpezite",  a mai spus Mirela Macra.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite