Stratul de zăpadă depăşeşte 20 de cm la Oradea. Află aici cum se circulă în judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De vineri, de la orele 18.00, operatorul de salubritate RER Ecologic Service a scos în teren utilajele prevăzute cu pluguri, având în vedere că stratul de zăpadă a trecut de cinci cm. Potrivit informaţiilor primite de la Ionel Ban, director de producţie la RER,  în zonele de deal şi la intrările şi ieşirile din Oradea, stratul de zăpadă a trecut de 20 de cm.

Paisprezece utilaje lucrează de ieri dimineaţă, la deszăpezirea străzilor din Oradea. De ieri de la orele 18.00, când stratul de zăpadă a trecut de nivelul de 5 cm, au fost scoase în teren şi utilajele cu plug. „Pluguim de vineri seară. Până acum am împrăştiat peste 200 de tone de sare, 250 mc de nisip şi 50 de tone de clorură de calciu, acestea din urmă numai în centrul oraşului", a spus Ionel Ban. Potrivit acestuia, stratul de zăpadă a trecut în unele zone de 20 de cm, viscolul ducând la formarea unor troiene. „În ultimii trei ani nu a mai fost aşa zăpadă în Oradea. Cu toate acestea, se poate circula aproape normal, fiindcă am împrăştiat material antiderapant şi nu se alunecă", a mai spus reprezentantul RER. Potrivit unui comunicat transmis de către biroul de presă al Primăriei Oradea, inspectorii primăriei sunt în permanenţă pe teren pentru a verifica eficacitatea măsurilor de deszăpezire şi a dispune intervenţia lor acolo unde situaţia o impune. Orădenii pot sesiza dispeceratul RER la numărul de telefon 0259.433.195 pentru orice problemă legată de deszăpezire. 

Potfiţi la deszăpezire

Primăria Oradea roagă orădenii şi asociaţiile de proprietari să măture zăpada din faţa locuinţelor personale sau a celor în care îşi desfăşoară activitatea. Potrivit unei hotărâri de Consiliu Local,  amenzile pentru neîndepărtarea zăpezii şi a gheţii din dreptul imobilelor sunt cuprinse între 500 şi 2000 lei.

image
image
image

Dă click pe poze pentru a vedea mai multe imagini

 Acces interzis pentru tiruri, pe DN 75

La această oră, în judeţul Bihor nu sunt drumuri naţionale blocate sau pe care circulaţia să se desfăşoare cu dificultate. Potrivit informaţiilor primite de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) , pe drumurile naţionale din Bihor stratul de zăpadă nu ar depăşi 1 cm, cu excepţia DN 76 (Drăgăneşti), DN 19 şi DN 19D (Săcueni), DN 19 B (Marghita) şi  DN 75 (Măgura) unde zăpada de pe carosabil ajunge la 2 cm. La nivel de judeţ, CNADNR a acţionat cu 53 de utilaje şi s-au împrăştiat 130 de tone de material antiderapant. În prezent ninge în tot judel Bihor, iar la Măgura ninge viscolit. Temperatura la Oradea este de -10 grade Celsius.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite