Totul despre BAC: Nicio notă de zece, promovabilitate scăzută și multe contestații

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 6.300 de elevi din județul Bihor au susținut în acest an primul examen important din viața lor. Dacă este să ne luăm după rezultate nu a fost tocmai un examen ușor.  Profesorii și elevii pun promovabilitatea scăzută  și notele mai mici decât în anii precedenți pe seama noului model de Bac, care exclude examenele orale, cele care îi ajutau pe elevi să-și mărească media finală.

Gradul de promovabilitate pentru în Bihor a fost în acest an de 85,38%. Înainte de constetații, elevii de la Mihai Eminescu sunt în top. Cele mai bune eleve din județ sunt Cristiana Vașadi de la Colegiul Național Mihai Eminescu și Daria Benea, de la Liceul Teoretic Onisifor Ghibu.  În topul liceelor cu cele mai bune rezultate amintim Colegiul Național Mihai Eminescu, cu cela mai multe note peste 9.50, urmat de Colegiul Național Emanuil Gojdu. La polul opus se află Liceul Henri Coandă, unde din 57 de elevi 36 au fost respinși, iar trei nu s-au prezentat la examen. 

CITEȘTE CARE AU FOST CEI MAI BUNI ELEVI DIN ACEST AN, LA BAC

Cristiana Vasadi este eleva care a obținut cea mai mare medie din Bihor la BAC


Iulia Ursuța este eleva de nota 9.93 care visează la o carieră în domeniul arhitecturii


Rezultate mai slabe în 2010

Rezultatele de la examenul de Bacalaureat din acest an sunt mai slabe decât cele de anul trecut. Unii directori pun asta pe seama noii formule de examinare, alții spun că evaluarea a fost mai obiectivă și mai exigentă.  "Rezultatele au fost mai slabe datorită faptului că tendința de fraudare a fost mai mică", este concluzia inspectorului școlar Ilie Crăciun, vicepreședintele Comisiei Județene. El a spus că elevii au fost în general bine pregătiți, iar notele mai mici se datorează și faptului că au lipsit probele orale, unde se luau note mai mari.

CITEȘTE AICI CE SPUN DIRECTORII LICEELOR DIN ORADEA DESPRE BAC 2010

Bac-ul în cifre

6.333 de elevi au susținut examenul de Bacalaureat in Bihor. Gradul de promovabilitate a fost de 85,38%. Un singur candidat a fost eliminat în această sesiune de examinare și 925 de elevi au fost respinși. Potrivit informațiilor furnizate de Inspectoratul Școlar Județean Bihor, 630 de candidaţi au obţinut medii sub 5,  295 medii între 5 şi 5,99. Nu a fost nicio medie de zece, însă 607 elevi au obţinut medii între 9 şi 9,99, 595 au avut medii între 8 şi 8,99. De asemenea, 1.810 elevi au avut între 7 şi 7,99 și 1.395 au obţinut note cuprinse între 6 şi 6,99. Rezultatele se mai pot schimba după contestații.

Record de contestații

Inspectoratul Școlar Județean Bihor a anunțat astăzi că au fost depuse peste 1.300 de contestații la examenul de Bacalaureat, cel mai mare număr de până acum.

CITEȘTE AICI LA CARE MATERIE AU FOST CELE MAI MULTE CONTESTAȚII

CITEȘTE AICI TOPUL LICEELOR DIN ORADEA

1.       Colegiul Național Mihai Eminescu - 59 medii peste 9,50

2.       Colegiul Național Emanuil Gojdu - 32 medii peste 9,50

3.       Colegiul Economic Partenie Cosma - 29 medii peste 9,50

AFLĂ AICI REZULTATELE DE LA BAC DIN JUDEȚUL BIHOR

CITEȘTE ȘI:

Cristiana Vaşadi este convinsă că „tinerii valoroşi reuşesc oriunde”


Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite