Ancheta exploziei de la Oradea bate pasul pe loc. Făptaşii nu pot fi identificaţi nici cu ajutorul camerelor video

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La aproape o săptămână de când o bombă amplasată sub un bolid a zguduit Oradea, anchetatorii nu au prea multe indicii în acest caz. Deşi, spun ei, este prima dată când în Oradea are loc un astfel de eveniment, suspecţii par să nu fie de găsit.

În urmă cu aproape o săptămână, mai exact vineri noaptea în jurul orei 03.00, o bombă artizanală a explodat sub un autoturism Audi A 8, deflagraţia având loc tocmai în centru Oradei. Autoturismul de lux, îi aparţine Larisei Djata, concubina lui Romeo Păcurar, un cunoscut al oamenilor legii.

În timpul audierilor, atât Romeo Păcurar cât şi Larisa Djata au susţinut că nu au duşmani şi că nu ştiu cine ar fi putut să monteze bomba. În cursul nopţii, cei doi au auzit un zgomot puternic, maşina fiind parcată în apropierea locuinţei lor, dar nu s-au gândit că provine chiar de la autoturismul lor. Au aflat abia de dimineaţă, după ce reprezentanţii TAROM au anunţat organele de poliţie.

Explozie în Oradea

Ministerul Pulic a emis, vineri, un comunicat prin care confirma faptul că  o bombă artizanală amplasată sub o maşină a produs o explozie de mică intensitate. Autoturismul a fost ridicat în vederea expertizării. La şase zile de la producerea deflagraţiei anchetatorii nu au informaţii noi despre acest caz.

"S-a dispus efectuarea unei expertize la Institutul de Criminalistică de la Bucureşti. Au fost trimise bucăţi din autoturism  şi din bomba artizanală", ne-a spus Vasile Popa, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor. În zonă au fost mai multe camere video care au filmat evenimentul,dar anchetatorii nu au reuşit, deocamdată, să vizioneze toate filmările şi nici să-şi dea seama dacă bomba a fost pusă de o singură persoană sau de mai multe.

Romeo Păcurar, a fost trimis în judecată în mai multe dosare penale. Într-unul din ele, alături de Păcurar este învinuit şi fostul şef al Vămii Salonta Gabriel Bar. Procurorii Direcţiei de Combatere a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au stabilit că Romeo Păcurar a făcut peste 50 de transporturi cu ţigări de contrabandă, în valoare de peste 10 milioane de euro.

Citeşte mai multe aici

Explozie în centrul Oradei. Bomba a fost sub un Audi

Este oficial: Sub bolidul din Oradea a fost pusă o bombă. Anchetatorii merg pe varianta reglării de conturi

Explozie în centrul Oradei. Bomba a fost sub un Audi

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite